3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

O Sivas'ın barbie bebeği!

SİVASLI EV HANIMINDAN 'SİVASLI ZEYNO' BEBEĞİ

Sivas'ta bir ev hanımı, adını 'Sivaslı Zeyno' koyduğu bir yerli barby bebek tasarladı.

Sivas Merkeze bağlı Kızılca Köyü'nde ikamet eden Esme Cücen (35) isimli bir ev hanımı, evindeki günlük işlerden kalan zamanında hobi olarak 'Sivaslı Zeyno' ismini koyduğu bebekleri tasarlamaya başladı.

Evli ve üç çocuk annesi Cücen, tasarladığı bebekleri satarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor. Bebeklerini Buruciye Medresesi içerisindeki El Sanatları Satış Merkezi'ne getirerek burada satma şansı bulan Cücen, kısa süre içerisinde 'Sivaslı Zeyno'nun vatandaşlar tarafından en fazla talep edilen ürün haline geldiğini söylüyor.

Cücen, Sivaslı Zeyno'yu kızının oyuncağının bozulması sayesinde tasarladığını ifade ederek, "Küçük kızımın oyuncak barby bebeği kırılmıştı. Bende kızım üzülmesin diye bebeğine köylerimizde giydiğimiz ve 'Donak' ismini verdiğimiz geleneksel kıyafetimizi dikerek giydirdim. Daha sonra yapmış olduğum bu bebekler çevremdeki arkadaşlarım tarafından çok beğenildi" dedi. Sivaslı Zeyno'nun tamamen kendi el emeği olduğunu belirten Cücen, "Bu bebekler tamamen kendi el emeğimdir. Bir bebeğin yapım süresi ve maliyeti boyutuna göre değişmektedir. Özellikle kızıma da bu bebeklerin yapımını öğretmeye çalışıyorum. Benden sonra onunda bu bebekleri yaşatmasını isterim" diye konuştu.

Cücen, oyuncak bebeğe Sivaslı Zeyno ismi koyma fikrinin, El Sanatları Satış Merkezi Sorumlusu Bilal Eker'in aklına geldiğini ifade ederek, "Ben yaptığım bebeklere bir isim koymayı düşünüyordum. Daha sonra Bilal Bey bana bu ismi önerdi. Bende bu ismin ilimize ve kültürümüze özgü güzel bir isim olduğunu düşündüm. Ve sonunda tasarladığım bebeklerin ismi Sivaslı Zeyno oldu. Yerli Barby Bebek Sivaslı Zeyno'yu ilerde tasdikletmek istediğini belirten Cücen, "Bu bebekler tamamen bana aittir. Bundan dolayı bu bebekleri noterden tasdiklemek gibi bir düşüncemde var" dedi

Buruciye Medresesi içerisinde bulunan El Sanatları Satış Merkezi'nin sorumlusu Bilal Eker, bebeklerin boyutuna göre 15 TL - 70 TL arasında satılmakta olduğunu ifade etti.

SİVASLI EV HANIMINDAN 'SİVASLI ZEYNO' BEBEĞİ
SİVASLI EV HANIMINDAN 'SİVASLI ZEYNO' BEBEĞİ
SİVASLI EV HANIMINDAN 'SİVASLI ZEYNO' BEBEĞİ
SİVASLI EV HANIMINDAN 'SİVASLI ZEYNO' BEBEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 17:56:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceydanur yakıcı IP: 92.45.220.xxx Tarih : 30.12.2009 11:35:48

bende bir sivaslıyım ve barbie bebekleri hakkında pek çok şey bilirim.9 yaşında olmama rağmen .o sivasın barbie bebeklerinden bende bir kaç tane var onlar nerdeyse sizin boyunuza kadar gelir beni bile geçiyor sizde hemen  sivasa gidin barbie bebeklerinden satın alın sizde sivaslıyı hatırlatın herşeyi biz düşündük yanı sivasın yollarına çıkayım dağlarına bırak ben  beni vuram ölüm gitmez zoruma vayyyyyyyyyy.allllll