6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Öğrenci-vatandaş kavgası: 7 gözaltı

Sivas'ta bir grup öğrenci, yaptıkları basın açıklamasına tepki gösteren vatandaşlarla kavga etti. Güvenlik güçlerinin güçlükle ayırdığı kavgada 7 öğrenci gözaltına alınırken, 1 polis memuru ise yaralandı.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan ve kendilerine, 'Geleceğimizi İstiyoruz Sivas Girişimi' adını veren bir grup öğrenci, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. İsmi açıklanmayan bir öğrencinin okuduğu ve YÖK ile hükümetin üniversitelerde uyguladığı politikaları eleştiren basın açıklamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Öğrenci ve vatandaşlar arasında çıkan sözlü sataşmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Kavga büyümeden önlenirken, 1 sivil polis de hafif yaralandı.

Öğrencilerden 7 tanesi, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.167.246.xxx Tarih : 2.11.2008 21:26:43

Demokratik olarak bir basın açıklaması yapmak suç değil. Ama resmi kurumlardan gerekli izinler alınmalı. Buraya kadar hersey tamam. Bir birimize tahammül etmeliyiz. Sivas'ın hassas olduğu tek konu var milli ve islami hassasiyet. Bu konularda kimse edep sınırını aşmaması gerekir. Bide güvenlik güçlerine karşı yapılan tavırlar ve hareketler Sivas'ta tepki görür. Görmeside gerekir. Herkes hak ve hukukunu bilecek.