7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Öğrenci yurdunun temeli atıldı

Sivas'ın Suşehri Eğitim Gençliğine Yardım Derneği tarafından yaptırılacak olan ve lise ile üniversite öğrencilerinin kalabileceği 150 kişilik yurdun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Suşehri Tepeardı Mahallesi’nde yapılacak yurdun temel atma törenine Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Sururi Koçali, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, daire müdürleri, Eğitim Gençliğine Yardım Dernek Başkanı Ahmet Erdem, Vadi Federasyonu Başkanı Ali Yüksel, Sivas Eğitim Gençlik Yurtları Temsilcisi Sabri Ceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Eğitim Gençliğine Yardım Dernek Başkanı Ahmet Erdem, bu yurtların ticari ve para kazanmak maksadıyla yapılan yerler olmadığını söyledi. Erdem, “Suşehri gibi güzel ve şirin bir ilçemizde lise ve üniversiteli gençlerimizin faydalanacağı, vatanına, milletine, bayrağına faydalı birer kişi olmaları için bu yurdun temelini atmış bulunuyoruz. Her türlü donanımın düşünüldüğü bu yurdumuzda, öğrencilerimize maddi ve manevi tüm destek verilecektir. Bizlere her türlü desteklerini verenlere teşekkür ederiz" dedi.

Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise yurt yapılmasının sevindirici olduğunu ifade dereke, "Bu tür yurtlarımızda adam gibi adam yetiştiriliyor. Hz. Ali'nin dediği gibi 'Bana bir harf öğretenlerin kırk yıl kölesi oluruz'. Suşehri Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti bu yurt binası çalışmasında göstereceğiz" dedi.

132 milyar YTL’ye alınan arsa üzerine yapılacak öğrenci yurt inşaatı temel atma töreninde, katılımcılardan maddi yardımda toplanırken kurban kesiminin ardından misafirlere yemek ikramında bulunuldu. 150 öğrenci kapasiteli yurdun 2009 yılında bitirilmesi hedeflendiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 18:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?