3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Öğrencilerden Filistin'e saygı duruşu

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki okullarda, Filistin'de hayatını kaybedenler için öğrenciler saygı duruşunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yayınlanan genelge doğrultusunda, Suşehri ilçe merkezi ve köylerde bulunan tüm okullarda saat 11.00'de Filistin için saygı duruşunda bulunuldu.

Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler'in de katıldı Suşehri Lisesi'ndeki programda, Filistin için yardım toplanması nedeniyle Sivas Valiliği'nden gönderilen yazıda okundu.

İsrail'in Gazze'de başlatmış olduğu askeri harekatın can ve mal kaybına yol açtığı ifade edilen yazıda, “Filistin'de binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleri ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere yardım kampanyası başlatılmıştır. İlçemizde bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın yardım faaliyetlerini daha etkin kılmak ve tek merkezde toplamak amacıyla kaymakamlık tarafından bir yardım komisyonu oluşturulmuştur. Gerçek ve tüzel kişiler belirtilen hesap numaralarına doğrudan bağış yapabilir. Ayrıca 16 Ocak'ta ilçedeki tüm camilerde de yardım toplanacaktır” denildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 17:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?