5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Öğrencilerden Kızılay'a kan bağışı

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Öğrencilerin kan bağışında bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini ve herkese örnek olması gerektiğini belirten Kan Merkezi yetkilileri, "Sivas Kızılay Kan Merkezi olarak ilçelerde açtığımız stantlarda kan toplamaktayız. Amacımız acil hastalarda kan problemi yaşanmasını ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle açtığımız standa gelen öğrencilerimiz kan bağışında bulundu. Bağışta bulunanlara teşekkür ediyoruz" dediler.

Yetkililer, kan alırken bazı konulara dikkat ettiklerini de belirterek, sürekli ilaç kullanan ve rahatsızlığı bulunan kişilerden kan almadıklarını, onun harici 18 ile 65 yaş arasında herkesten kal aldıklarını kaydettiler.
Bu arada yapılan faaliyet ile ilgili konuşan öğrenciler, 'Kan Ver Hayat Kurtar' kampanyasına katıldıklarını belirterek, "Her insanın bir gün kana ihtiyacının olabileceğini fikri ile arkadaşlarla bu kararı aldık. Herkesin Kızılay'a ve hastanelere bağışta bulunmalarını tavsiye ediyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.198.xxx Tarih : 25.11.2007 20:32:57

Kan hayattır. Bugün sen verirsin verdiğin kanla başkaları hayat bulur. yarında sana başkaları kan vererek sen hayat bulursun. Ne oldum dememeli ne olacağım demeli. www.haber58.com olarak kan veren hemşehrilerimizi kutlarız.