6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Öğrencilerden zamlara tepki

ÖĞRENCİLERDEN ZAMLARA TEPKİ

Sivas'ta bir grup öğrenci, son zamanlardaki artan zamlara karşı tepki gösterdi.

Sivas Öğrenci Kolektiflerine bağlı bir grup öğrenci, Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanarak son zamanlarda artan zamlara karşı tepki gösterdi. Bir süre hastane önünde slogan atan grup, daha sonra ellerindeki pankartları açarak 'Müşteri değiliz öğrenciyiz' şeklinde bağırarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Grubun yürüyüşünde emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Grup adına bir konuşma yapan Sivas Öğrenci Kolektifleri Üyesi Yener Bal, belediye yönetiminin göreve gelmesinin üzerinde henüz bir yıl geçmesine rağmen üniversite öğrencilerine verdiği sözleri tutmadığını belirterek, "İşsizliğin, yoksulluğun açlığın her gün arttığı ülkede neoliberal politikalarla güvensizleştiren, sömürülen halkın yanında üniversitelerde bu süreçten piyasalaştırılarak gericileştirilerek nasibini almaktadır" dedi.

Üniversite öğrencilerinin müşteri olarak görüldüğü ifade eden Bal, "Bizler asgari ücretle geçinen ailelerimizin fedakarlıklarıyla geldiğimiz üniversitelerde YÖK başta olmak üzere, rektörlük, belediye başkanı ve bir çok kurum tarafından müşteri olarak görülmekteyiz. Rektörlerin şirketlerin sponsorluğunda kariyer günleri yapması, aldığımız eğitimin yetersiz görülüp para karşılığında biz öğrencilere sertifika verilmesi ve kantinlerimize zam yapılması, ticarethane mantığını göz önünde sermektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖĞRENCİLERDEN ZAMLARA TEPKİ
ÖĞRENCİLERDEN ZAMLARA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 18:15:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 09:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?