7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Öğrencilere gıda ve hijyen semineri

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE GIDA VE HİJYEN SEMİNERİ

Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği, 'İlköğretim Çocukları İçin Gıda ve Hijyen Semineri' kent genelinde bulunan ilköğretim okullarında düzenlenmeye başlandı.

Vakıfbank İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen programa, Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programdan önce öğrencilere, süt, ayran ve yoğurt ikram edildi.

Programda bir konuşma yapan Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Kaymakçı, eğitim seminerinden dolayı, Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ise, gıdaların sağlıklı ve güvenilir olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Günümüz insanın en büyük isteği, kaliteli ve sağlıklı bir yaşam tarzıdır. Bunu sağlamak içinde, mutlak suretle besinlere dikkat etmemiz lazım. Besinlerin yararlılığı kadar, hijyenik ve güvenilir olması da çok önemlidir" dedi.

Son günlerde gıdalardan dolayı hastalıkların arttığını ifade eden Beykaya, "Bu tür hastalıklar bize, sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Sağlıksız gıdalar ne yazık ki gelecek nesilleri tehdit etmektedir. Ambalajı janjanlı olarak tabir ettiğimiz gıdalara yönelmek, gelecek nesilleri ister istemez tehdit etmektedir" diye konuştu.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE GIDA VE HİJYEN SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:51:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?