3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Öğrencilere 'terör' konferansı

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Ahmet Çetiner, dini istismar eden terör örgütleri olduğunu ve bazı kesimlerin buna İslamcı terör örgütleri dediğini ifade ederek, “Ama kesinlikle İslamcı terör örgütü diye bir terör örgütü yoktur” dedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde ortaöğretim okulu öğrencilerine yönelik 'Terör' konulu bir konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Başkomiser Ahmet Çetiner, terör örgütlerinin eylem yaparak ulaşmak istediği hedefleri, gelir kaynakları ve çirkin yüzünü öğrencilere anlattı.

Terörün, mevcut anayasal düzeni bozmak ve rejimi yıkmaya çalışmak için uğraştığını söyleyen Çetiner, terörün yerel olaylardan çıktığını ve ulusal bir olay olmaya başladığını ifade etti. Dünya genelinde 3 çeşit ülke olduğunu anlatan Çetiner, “Gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülke olmak üzere 3 çeşit ülke vardır. Ama birde kafa tutan bazı ülkeler vardır. İşte bu ülkelerde, en ucuz silah olan terörü kullanıyor” dedi.

2001 ve 2005 yılları arasında fazla terör olayı olmadığını kaydeden Çetiner, “Ama 2005 yılından sonra tekrar terör olayları yaşanmaya başladı. Bizler bu yıllar arasında terör olayının bittiğini düşünmüştük. Ama dün yine Diyarbakır'da 9, Hakkari'de 1 olmak üzere 10 şehidimiz var. Hepimizin yüreğini sızlattı. Ama Türk halkı bunun üstesinden mutlaka gelecektir. Bu topraklar için canımızı seve seve vermeye hazırız. Çünkü bu toprakları almak için canını feda eden Çanakkale'deki şehitlerimiz gibi herkes gerekirse canını bu vatan için verecektir” dişe konuştu.

Terör olaylarında Türkiye'nin neden hedef seçildiği konusunda da bilgi veren Çetiner, “Türkiye'de terör örgütleri 3 aşamada gerçekleştiriliyor. Birinci aşama sol terör örgütleri, ikinci aşama bölücü terör örgütleri ve üçüncü aşama ise sağ terör örgütleridir. Bilindiği gibi, 1980'li yıllarda, sadece sağ ve sol görüşünde çıkan olaylarda 5 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Dini istismar eden terör örgütleri de vardır. Ama bazı kesimler buna İslamcı terör örgütleri demektedir. Ama kesinlikle İslamcı terör örgütü diye bir terör örgütü yoktur. Çünkü İslam dininde adam öldürmek diye bir şey yoktur ve buna da izin vermemektedir. Ama nedense bazı kesimler bunu halen İslamcı terör olarak lanse etmektedirler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?