3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Öğrencilerin istekleri var!

Sivas Öğrenci Kolektifi (SÖK) üyesi bir grup üniversite öğrencisi, seçimlerde göreve gelecek belediye başkan adaylarına seslenerek, isteklerinin yerine getirmelerini istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler adına basın açıklaması okuyan SÖK üyesi Dilek Gürbüz, üniversiteliler olarak ağır koşullarda boğuşurlarken, siyasilerin kendilerine müşteri olarak gördüğünü ve kent yöneticilerinin seçim havasına girdiğini söyledi.

Kendilerinin müşteri olmadığını ve 30 bin üniversite öğrencisi olduklarını kaydeden Gürbüz, göreve gelecek başkan adayından istekleri olduğunu belirterek, "Ulaşımda yüzde 50 indirim sağlanmalı. Tüm mahallelerden üniversiteye gidecek otobüs seferleri konulmalı. Belediyeler, üniversitelilere ucuz ve nitelikli yurt imkanı sağlamalı. Üniversitelilere sinema, tiyatro, sosyal aktiviteler ve spor alanları ücretsiz olmalı. Belediye meclisinde üniversitelilere söz hakkı tanınmalı. Üniversitelilerin su ve elektrik gibi temel ihtiyaçları belediyeler tarafından karşılanmalı" dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?