6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Öğretmene ücretsiz kurs

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi’nce, müdür yardımcılığı sınavına girecek olan öğretmenlere ücretsiz kurs verilmeye başlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Musa Akkaş, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlara müdür yardımcılığı atamalarında değişiklik yapıldığını, müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin artık sınava girmeleri gerektiğini hatırlattı.

Sınavı kazanan adayların atamalarının yapıldığını kaydeden Akkaş, öğretmenlerden gelen talep üzerine kursu açtıklarını belirterek, "Bakanlık tarafından geçen yıl yapılan ilk sınavda öğretmenlere kendi alanları dışında sorular sorulduğu için başarı oranları, ülke genelinde oldukça düşük olmuştu. Bu yıl aynı sorunun yaşanmaması için sendika olarak Sivas’ta 10 gün devam edecek ücretsiz kurs açtık. Her gün 2 saat sürecek olan kurslarımızda, idare, yönetim, mevzuat konularında çıkabilecek sorular ve cevaplar anlatılacak" dedi.

Akkaş, konuşmasının sonunda kursu düzenlemelerindeki amacın öğretmenleri bilgilendirmek ve ön bilgi almalarını sağlamak olduğunu ifade ederek, kursa 70 öğretmenin katıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 17:08:27
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?