6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Öğretmenevi'nde işçi eylemi

Sivas Öğretmenevi'nde, sendikalı ve işçi fazlası olduğu iddiasıyla işlerine son verildiği ileri sürülen 26 işçinin, öğretmenevi önündeki bekleyişi devam ediyor. 26 işçinin Sivas İş Mahkemesi'ne 'İşe İade' davası açtıkları da bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan OLEYİS işyeri temsilcisi Levent Bulut, işlerine son verilmenin üzerinden 10 gün geçtiğini ve kendilerinin öğretmenevi önünde bekleme eylemlerinin devam ettiğini söyledi.
Şu ana kadar kendilerine hiçbir yetkilinin açıklama yapmadığını belirten Bulut, "Bugüne kadar sürekli kar eden kurumumuz olan Öğretmenevi'nde sendikalı ve işçi fazlası olduğumuz gerekçesi ile işimize son verildi. Bizler 10 gündür burada bekliyoruz. Ancak hiçbir yetkili bize bir açıklama yapmıyor. Bizler de hakkımız olan işimize geri dönmek için Sivas İş Mahkemesine 'İşe İade' davası açtık" dedi.

Mahkemeye müracaatları sırasında gerekçe olarak birçok konu gösterdiklerini de söyleyen Bulut, "Bugüne kadar sürekli kar eden kurumumuz, biz işten çıkarılmaya yakın zarar gösterildi. Bizler de mahkemeye daha önce kar eden bu kurumda 101 işçinin asgari ücretle çalıştırıldığında kar ettiğini ve zarar etmediğini, şu an 53 kişinin bile maaşını ödeyemez duruma getirildiğini, bizlerin işten çıkarılmasının ardından hizmet ücretlerine aşırı zam yapılarak, müşteri kapasitesini azalttırıldığını gerekçe olarak gösterdik" dedi.

Bulut, işten çıkarılan işçiler olarak ta Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu ile görüştüklerini ancak Yolcu'nun kendilerine hiç beklemedikleri bir yaklaşım sergilediğini ileri sürdü.
Bulut, 26 işçinin işlerine geri dönene kadar öğretmenevi önündeki bekleme eylemlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 21:20:27
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 11:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?