7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Öğretmeni kaçıranlar tutuklandı

KUR'AN KURSU ÖĞRETMENİ GENÇ KIZI KAÇIRAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kız Kur'an kursu eğitici öğretmenini kaçırdığı iddia edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Esenyaka köyünde C.S. (28) isimli genç, köylerinde kız Kur'an kursu öğretmeni olarak görev yapan Z.Ö.'yü (22) birkaç kez ailesinden istemeye gitti.

Fakat Z.Ö., C.S. ile evlenmek istemedi. Bunun üzerine bir plan yapan C.S., arkadaşı K.K. (28) ve akrabası R.S. (28) ile birlikte 58 SA 166 plakalı bir otomobille gezerken kursa gittiğini gördüğü Z.Ö.'yü zorla araca bindirerek yakınlardaki Abas köyünde bir eve götürdü.

Araçta bulunan K.K. ve R.S. gittikleri yerde dışarıda beklerken, C.S. ise Z.Ö.'yü zorla eve götürdü. Daha sonra E.K. (22) isimli imamı bulundukları yere çağıran C.S., imam nikahı kıyılmasını istedi. C.S.'den kurtulmak için imam nikahının kıyılmasını kabul eden Z.Ö., daha sonra kendisini ablasına bırakmalarını istedi.

Z.Ö.'yü ablasının evinin yakınında bırakan C.S. ve beraberindekiler, geldikleri araçla ayrıldı. Yaşadığı durumu ablasına anlatan Z.Ö., daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek şahıslar hakkında şikayette bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 3 kişiyi yakalamak için arama çalışması başlattı. Jandarmanın takibi sonucu C.S. ve K.K. ile E.K. kısa sürede yakalandı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 3 kişiden E.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 2 zanlı ise, "kişi hürriyetini yoksun bırakma" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, Z.Ö.'nün kaçırılmasına yardımcı olduğu bildirilen R.S. ise bugün Cumhuriyet Savcılığı'na giderek teslim oldu. Savcılık tarafından ifadesi alınan R.S. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, sağlık raporu alınan Z.Ö.'de tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi.

KUR'AN KURSU ÖĞRETMENİ GENÇ KIZI KAÇIRAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
KUR'AN KURSU ÖĞRETMENİ GENÇ KIZI KAÇIRAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
KUR'AN KURSU ÖĞRETMENİ GENÇ KIZI KAÇIRAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 10:36:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 13:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?