3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Öğretmenleri için yardım istediler

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir ilköğretim okulunda geçici görev yapan öğretmenin tekrar kadrosunun bulunan köye gideceğini öğrenen öğrenciler, tayinin durdurulması için Kaymakam Yusuf Özdemir'den yardım istedi.

Yaklaşık iki yıl önce ilçeye bağlı Akıncı köyünde görevlendirilen Aslı Bacak isimli öğretmen, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının 2. yarısında geçici görevle, ilçe merkezindeki Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka İlköğretim Okulu'na atandı.

Burada bulunan 3. sınıf öğrencilerine eğitim veren Aslı Bacak'a öğrenciler kısa sürede alıştı. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge doğrultusunda geçici görevle başka okullara gönderilen öğretmenlerin tekrar kadrosu bulunan okullara gitmesi istenildi.

Öğretmenlerinin eski okuluna gitmesine tepki gösteren öğrenciler, Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir'i makamında ziyaret ederek, yardım istedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Özdemir, öğrencilerin öğretmenlerine karşı olan sevgisini çok iyi anladığını, fakat bakanlık tarafından gönderilen genelge doğrultusunda öğretmenin sözleşmeli olması nedeniyle köye gitmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenciler, öğretmenlerini çok sevdiğini ve tekrar okullarında görmek istediklerini belirterek, Kaymakam Özdemir'in yanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 22:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?