6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Okul minibüsleri denetlendi

OKUL MİNİBÜSLERİ DENETLENDİ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şehir içi trafik ekipleri Kemalpaşa mahallesi Erzincan caddesi güzergahında merkezde bulunan ilköğretim okullarına öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetlemelerde bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan şehir içi trafik ekipleri servis sürücülerinin duyarlı olmaları gerektiğini belirterek eksikliği bulunan sürücülere ceza yazdıklarını kaydetti. Denetim yapan ekipler, "Suşehri merkeze köylerden minibüslerle öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik trafik denetlemelerimizi sıklaştırdık. Amacımız öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmasıdır. Servis minibüslerindeki özellikle emniyet kemeri uygulaması ve rehber personel bulundurması zorunluluğundan dolayı servis minibüsü şoför arkadaşları uyarmaktayız. Ancak yaptığımız trafik denetimlerimizde eksikliğini gördüğümüz servis minibüslerine de cezai işlem uyguluyoruz. Sürücülerimizden bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Okul servis minibüs sürücülerinden Mürsel Gökçe ise rehber öğretmen konusunda kendilerine önceden bilgi verilmediğini söyleyerek, "Okul öncesi yapılan taşımalı öğrenci ihalesinde rehber personel bulundurulması konusunda bize bir bilgi verilmedi. Bu yüzden trafik ekipleriyle sorunlar yaşıyoruz. Biz ne kazanıyoruz ki birde rehber personele ücret ödeyeceğiz. Öğrencilerin güvenliği için biz zaten minibüslerimizde her türlü tedbiri bulunduruyoruz" şeklinde konuştu.

OKUL MİNİBÜSLERİ DENETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:27:00
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 18:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?