6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Okul öncesi eğitim şenliği başladı

Okul Öncesi Eğitimini yaygınlaştırmak amacı ile bu yıl 4. yapılan şenlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Saray Bosna Parkı'ndaki toplanan anasınıfı öğrencileri ilk olarak kortej yaptı. Atatürk anıtına gelen öğrenci ve öğretmenler Atatürk anıtına çelenk koyun bir dakikalık saygı duruşunun ardından Atatürk Kongre ve etnografya Müzesi bahçesine geldi.

Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramis Dumlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan etkinliğin bu yıl 4. yaptıklarını söyledi.

Türk milli eğitimi olarak, çocuğun beden, zihin ve duygu gelişimi ile iyi alışkanlıklar kazanması, ilköğretime hazır hale getirilmesi, değişik şart ve çevrelerden gelen çocuklarla ortak bir yetiştirme ortamı hazırlanması, paylaşımı öğretme ile Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmayı sağlanmasına katkıda bulunmak için okul öncesi eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Dumlu, "Bizler ailelere sesleniyoruz. Öğrenmenin en hızlı olduğu dönem olan 0-7 yaş arasındaki çocukların zeka gelişiminin yüzde 80'inin bu çağda olduğu için okul öncesi eğitime göndermelerini istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bir çok ilköğretim okulu bünyesinde eğitim veren anasınıfı öğrencileri, dans ve müzik gösterileri yaptı.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:50:07
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 11:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?