6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Okullardaki şiddet olaylarına tepki

SİVAS'TA, LİSELİ GENÇLER'DEN OKULLARDAKİ ŞİDDET OLAYLARI VE OLUMSUZLUKLARA TEPKİ

Sivas'ta, liseli öğrencilerden oluşan 'Liseli Gençlik Muhalefeti' adlı bir grup okullarda yaşanan şiddet olayları ve olumsuzlukları protesto etti.

Kent Meydanı'nda toplanan liseli öğrencilerden oluşan 'Liseli Gençlik Muhalefeti' adlı grup okullarda yaşanan şiddet olayları ve olumsuzlukları pankart açıp slogan atarak protesto etti.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Birtan Tonbul isimli lise öğrencisi en temel hakları olan eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerinde niteliksizleştiğini söyledi.

En temel hakları olan eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi haklarının sermayeye peşkeş çekildiğini ifade eden Tonbul, "Bu haklarımız paranın satın alabileceği haklar haline getirilmiştir. Peki ya parası olmayan bizler; bu halkın ötelenmiş çocukları ne olacak? Bize ne olacak söyleyelim. Yaklaşık bir hafta önce Sivas Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan uyuşturucu, yine 1 hafta önce Atatürk Lisesi'nde etnik kökeni yüzünden öğretmen dayağı, İstanbul'da liselerde polis uygulamasının birinci gününde polis dayağı, öğrenci çeteleri, kavgalar, sınıf basmalar. İşte bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın liseleridir bunlar" dedi.

Tonbul konuşmasının devamında, "Bugün burada oluşumuzun sebebi, geçen hafta etnik kökeni yüzünden Sivas Atatürk Lisesi'nde eğitim gören E. K. isimli kız arkadaşımızın, inançları yüzünden O. P. isimli tarih öğretmeni tarafından saçlarından sürüklenip yumruk atarak burnunun kırılmasına yol açmasıdır. Eğitim ile ilgisi olmayan bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardına bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

SİVAS'TA, LİSELİ GENÇLER'DEN OKULLARDAKİ ŞİDDET OLAYLARI VE OLUMSUZLUKLARA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:34:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 19:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?