7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Önce aklını, sonra gözlerini kaybetti

Sivas'ın Hafik İlçesi'nde oturan 75 yaşındaki Hüseyin Polatçı, kıskançlık nedeniyle eşinin kendisini 42 yıl önce terketmesinden sonra sokakta yaşamaya başlayınca kaymakamlık ve belediye kendisine sahip çıktı.

Hafik'te ve 1950’li yıllarda çarkçılık yapan Hüseyin Polatçı, 23 Ekim 1954 tarihinde Kaymak Polatçı ile evlendi. Çiftin 12 yıl süren evliliklerinden ‘Esma' ve ‘Hasan' isimli çocukları oldu. Kaymak Polatçı, eşininin kıskançlık göstererek baskı uyguladığını öne süren eşi Hüseyin Polatçı'yı terk ettikten sonra boşanma davası açtı.

Çift, 23 Eylül 1966 tarihinde boşandı. 2 çocuğunu yanına alarak İstanbul’a yerleşen Kaymak Polatçı, başka birisiyle evlendi. Eşinin çocukları alarak kendisinden ayrılaması üzerine bunalıma giren Hüseyin Polatçı bir süre sonra akli dengesini yitirerek sokaklarda yaşamaya başladı. İlçe sakinlerinin verdiği yardımlar ile hayatını devam ettiren Polatçı yaz aylarını sokakta geçirmeye, kış aylarında ise belediye binasının kalorifer dairesinde kalmaya başladı. Gençliği döneminde ilçeye ilk bisikleti getiren kişi olarak bilinen ve neşesi ile tanınan Polatçı, eşinin ayrılmasından sonra tanınmayacak hale geldi.

Olumsuz kış koşulları nedeni ile yine belediyenin kalorifer dairesinde yaşamaya devam eden Hüseyin Polatçı, uyandığında etrafı göremez oldu. Belediye personelinin durumunu farkettiği Polatçı'ya kaymakamlık ve belediye yardım eli uzattı. Hafik Devlet Hastanesi'ne götürülerek göz muayenesi yaptırılan Hüseyin Polatçı, esnafın verdiği kıyafetlerle giydirdildi. Gözlerinin görme yetisini yitirdiği açıklanan Hüseyin Polatçı için yeşil kart çıkarıldı.

Hafik Belediyesi zabıta ekiplerince önce Numune Hastanesi’ne götürülen yaşlı adam buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Burada Doç.Dr. Haydar Erdoğan tarafından muayene edilen Polatçı, göz servisine yatırıldı. Gözünde katarakt oluştuğu için görme yetisini kaybettiğini belirten doktorlar ameliyat ile tekrar gözlerinin görebeleceğini belirterek, “Geç kalınmış olsa, gözler tamamen kaybedilebilirdi'' dedi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?