7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Önce boğdu, sonra otomobille ezdi

SİVAS'ın Yıldızeli İlçesi'nde aralarında ilişki bulunan 20 yaşındaki Yeter Karabulut adlı genç kızı önce boğup öldüren, daha sonra da otomobille ezerek kaza süsü vermek isteyen 31 yaşındaki Cengiz Aytekin, jandarma tarafından gözaltına alındı.

3 Temmuz günü Yıldızeli İlçesi Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarındaki Yıldız köprüsünün kenarında bir kadın cesedi bulunduğu ihbarı, jandarma ekiplerini harekete geçti.

Olay yerinde yarı çıplak durumda bulunan öldürülmüş kişinin, Mumçuçiftliği Köyü'nde yaşayan Yeter Karabulut olduğu belirlendi. Ailesinin de bir kaç gündür haber alamadıkları kızları için güvenlik güçlerine başvurduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak otopsi yapılan genç kızın cesedinin boyun bölgesinde boğulma ve vücudunda ezilme izlerine rastlandı. Yapılan incelemelerde genç kızın önce elle boğularak öldürüldüğü, ardından üzerinden otomobille geçildiği tespit edildi. Olayın cinayet olduğunun anlaşılması üzerine soruşturma genişletildi.

Jandarma ekipleri genç kızın cep telefonuna ulaşarak son yaptığı görüşmeleri inceledi. Yeter Karabulut'un son olarak Cengiz Aytekin ile bir görüşme yaptığının belirlenmesi üzerine zanlı gözaltına alındı. Yapılan sorgulama işlemleri sırasında Aytekin, cinayeti kendisinin işlediğini belirterek suçu kabullendi. Evli ve 3 çocuk babası Aytekin'in, Karabulut ile yaklaşık 2 yıldır arkadaşlıkları bulunduğu, olay günü köprü kenarında buluşup tartıştıktan sonra kendisine hakim olamayarak suçu işlediği belirlendi. Zanlının, olaya kaza süsü vermek amacı ile genç kızı öldürdükten 2 saat sonra otomobil ile üzerinden geçtiği de ifadelerde yer aldı. Jandarmada yapılan sorgu işlemlerinin ardından zanlı Cengiz Aytekin, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Zanlının adliyedeki sorgusu sürüyor.

Genç kızın köprü kenarında bulunduğu sırada belden alt kısmının çıplak olması nedeni ile cesetten parçalar alınarak incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Genç kızın olay sırasında tecavüze uğrayıp uğramadığının yapılacak inceleme sonucunda belirleneceği öğrenildi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?