7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Önce intihar şov sonra türbede dua

Sivas’ta, uçucu madde kullandıktan sonra Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki uçurumun kenarına gelen bir kişi, polise zor anlar yaşattı. Polisin yaklaşık 3 saat süren uğraşından sonra uçurumun kenarından iple çekilen genç, cami içerisinde türbesi bulunan bir zat için de dua okudu.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde bali ve tiner kullanarak kendinden geçen Ahmet Çipil isimli genç, Yukarı Tekke mezarlığındaki yüksekliği yaklaşık 75 metre olan uçurumun kenarına geldi. Olay yerine gelen polis, Çipil’i ikna edip yukarı çekmek istedi. Ancak tüm uğraşlara rağmen yanına yaklaşılamayan Çipil, bulduğu bir kovuğun içerisine girdi. Burada uçucu madde çekerek kendinden daha da geçen Çipil, olayı görüntülemek isteyen bir bayan gazeteciye cinsel organını açarak gösterdi.

Kendisinin komando olduğunu söyleyerek, kendini ikna etmek isteyen polise karşı gelirken, geçtiğimiz ay Mersin’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı da kınayan Çipil, bir tek bayrağa selam vereceğini söyledi. Saklandığı kovuktan çıkardığı kelebek türü bıçağı da gösteren Çipil, bıçağı daha önceden buraya sakladığını ancak kendisinin bunu kullanmayacağını belirterek, uçurumdan aşağıya attı.

Polisin tüm uğraşlarına cevap vermeyen Çipil, havanın da kararmasıyla birlikte durduğu yerden aşağıya inmek isteyince birkaç metre kaydı. Buradaki kayalıklara sıkışan Çipil, bu kez polisten yardım istedi. Olay yerinde hazır bekletilen itfaiye ekipleri, getirdikleri kalın ipi aşağıya atarak, Çipil’in tutmasını istedi. İpi tutan Çipil, itfaiyecilerin yardımı ile yukarı çıktı.

Bu arada, Yukarı Tekke Camii’nde türbesi bulunan Abdulvehhab Gazi isimli zatın türbesine giden Ahmet Çipil, "Ben şehidime dua okumak istiyorum" dedi. Daha sonra gözaltına alınan Çipil, tedavi edilmek için Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
İntihar gösterisi yapan Ahmet Çipil’in, daha önce de aynı yere gelerek intihar gösterisi yaptığı ancak polis tarafından engellendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 12:00:49
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 14:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?