6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

ORAN Sivas'ta toplandı

ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI SİVAS'TA TOPLANDI

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin katılımı ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Sivas'ta toplandı.

Sivas Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri, Sivas, Yozgat İl Genel Meclis başkanları, Kayseri ve Yozgat ticaret ve sanayi odaları başkanları ile Ajans Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ajansın kurumsallaşma sürecinin devam ettiğini söyledi.

Ajansta istihdam edilecek personel ve personel alımları ile ilgili açıklamalarda bulunan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, "Ajansımızın bölge kalkınma faaliyetlerinde başarılı olabilmesi için ajansımızda istihdam edilecek personel kalitesi çok önemlidir. Bu nedenle personel alımında ajans olarak çok itinalı bir süreç izleyeceğimizi belirtmek isterim. Zaten 5449 sayılı Kalkınma Ajansları Kanunu istihdam edilecek personelin sahip olması gereken minimum şartları tanımlamıştır. Bu kapsamda ajansımızda dört yıllık üniversite mezunu farklı branşlardan uzaman ve destek personeli olarak kalifiye iki tip personel istihdam edilecektir. Ajans personelinin konusunda uzman ve tecrübeli olması yanında başta İngilizce olmak üzere bir veya daha fazla yabancı dili çok ileri derecede biliyor olması ve belgelemesi gerekmektedir. Alınacak personelde istenecek şartlar personel ilanında ayrıntılı olarak belirtilecektir. İlk etapta yirmi uzman ve beş destek personel olmak üzere toplam yirmi beş personel alımı planlanmaktadır" dedi.

ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI SİVAS'TA TOPLANDI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI SİVAS'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:53:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 14:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?