7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

ORAN Sivas'ta toplandı

ORAN SİVAS'TA TOPLANDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Haziran ayı toplantısı Sivas'ta yapıldı.

Sivas Valiliğinde yapılan toplantıda kalkınma ajansının çalışmaları gündeme alındı. Toplantıda bir basın açıklaması yapan Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sivas Valisi Ali Kolat çalışmaların önümüzdeki 3-4 ay boyunca yoğun bir şekilde sürdürüleceğini ifade ederek bölgedeki kurum ve kuruluşlardan sorun ve çözüm önerileri istedi. Kolat, "Bundan sonraki süreç içerisinde yoğunlaşacağımız konu bölge planı ve kalkınma stratejilerinin en iyi şekilde hazırlanması ve tespit edilmesidir. Bildiğiniz gibi yıllardır devlet planlama teşkilatı müsteşarlığı ve devlet kamu kurumları tarafından merkezi planlama yapılmış ve bu doğrultuda bölgesel ve ulusal kalkınma planları çizilmiştir. Daha önce birçok kez belirttiğimiz gibi bu süreç bölgemizin kısa, uzun vadede nasıl gelişeceğini belirleyecektir. Ajansımız özellikle bölgedeki valilikler, belediyeler, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları, odalar ve kobiler ile toplantılar gerçekleştirecek bölgemizin kapsamlı bir analizini yapacaktır.Bu analiz ve çalışmalar neticesinde bölgemizin potansiyelini, hedeflerimizi ve bu hedeflerimize ulaşmak için uygulayacağımız stratejilerimizi belirleyeceğiz. Bu nedenle yapılan çalışmalara bölgedeki kurum ve kuruluşların katılımı son derece önem arz etmektedir. Kurum ve kuruluşlardan ricamız bölgedeki sorunları ve çözüm önerilerini ajansımıza aktarmalarıdır. Bu sayede yereldeki kurum ve kuruluşların fikir ve önerilerini plana yansıtabilecektir. Geçtiğimiz ay itibarıyla bölgedeki plan ve kalkınma stratejileri ile çalışmalarımız başlamış ve önümüzdeki 3-4 ay boyunca yoğun olarak sürdürülecektir" dedi.

Ardından konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Dicle Kalkınma Ajansı'nın biraz gerisinde kaldığını söyleyerek açığı hızlı bir şekilde kapatmaya çalışacaklarını belirtti. Vali Şentürk, "Yönetim kurulu olarak bu toplantılara katılacağız ve daha önceki birikimlerimizi ve tecrübelerimizi bu ajansın çalışmalarına aktarmaya gayret edeceğiz. Dicle Kalkınma Ajansı Güneydoğu Anadolu Ajansı olmasına rağmen Orta Anadolu Ajansı'ndan daha önce teşkilatlanmış ve biraz daha fazla mesafe kat etmiş. Sanıyorum genel sekreterin geç atanmasının da etkisi var. Burada çok önem verdiğim bölgesel gelişme planı burada hazırlık safhasında. Orada bölgesel gelişme planı çoktan yapılmıştı ve hibe çağırılarına da çıkmıştık. Bu kapatılamayacak bir açık değil süratle o açığı kapatacağız inşallah. Bizde bu sene alacağız ve KOBİ'lerimizin alt yapılarına hibe kredisi vermeye hayret edeceğiz" diye konuştu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Toplantısına Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli katıldı.

ORAN SİVAS'TA TOPLANDI
ORAN SİVAS'TA TOPLANDI
ORAN SİVAS'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 15:01:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 15:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?