3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Organ bağışı için pedal çeviriyorlar

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) üyeleri, Türkiye'yi doğudan batıya bisikletle katederek organ bağışına dikkati çekiyor.

İDADİK'e bağlı sporcular Adnan Öztaş, Yavuz Doğan, Ahmet Kırcalı, Mustafa Özer, Serhan Özdemirbağ ve Ali Aktuyun'dan oluşan ekip, sabah erken saatlerde Sivas'a ulaştı. ''Organ bağışla, cana can kat'', ''Yaşamak güzel, yaşatmak da'' sloganlarının yazılı olduğu tişörtler giyen sporcular, Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan'ı makamında ziyaret ederek, bisiklet turunun amacı hakkında bilgi verdi. Ekip lideri Adnan Öztaş, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle Türkiye'de ilk kez organ bağışına destek amacıyla tırmanış ve bisiklet turu düzenlediklerini belirtti.

Proje kapsamında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden bisiklet turuna başladıklarını anlatan Öztaş, Doğubayazıt'tan İzmir'e yaklaşık 2 bin kilometre yolu 10 Haziran'a kadar katetmek için pedal çevireceklerini söyledi.Öztaş, güzergahlarında Büyük Ağrı Dağı, Esence Dağı, Erciyes Dağı, Hasan Dağı, Sultandağı ve Bozdağ'ın zirvesi olduğunu belirterek, ''Sosyal açıdan ses getirsin diye organ bağışı adına bir çalışma düşündük. Organ bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktık. Umarım bir katkımız olmuştur. Ekip arkadaşlarımıza ve dağcılık kulübüne çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan da, kulüp üyelerinin yaptığı ziyaretin anlamlı olduğunu ifade ederek, ''Sivas'ta organ bağışıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ilk donörümüz çıktı. Arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma yaptılar. İnşallah bundan sonra bu ilde de sağlık alt yapısını geliştirerek organ nakli konusunda gerekli çalışmaları başlatacağız. Önemli olan Sivas halkının organ bağışı noktasında duyarlı olması, bu arkadaşların yaptığı faaliyetler çerçevesinde bağışçı sayasının artması gerekiyor'' diye konuştu.

İDADİK üyeleri daha sonra kent merkezinde organ bağışı konusunda broşürler dağıtarak, Gemerek ilçesine doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 11:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?