6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Organik meyvecilik geliştirilecek

SUŞEHRİ'NDE ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "İlçemizi organik meyve yetiştiriciliği konusunda canlandıracağız" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Evrenpaşa mahalle halkının katkılarıyla yapılan ağaçlandırma bölgesinde incelemelerde bulundu.

Çam fidanı ağılıklı olarak yapılan ağaçlandırma çalışmalarının bölgeye hakim noktada olduğunu söyleyen Başkan Sel, ağaçların büyümesi ile bu bölgenin ilçe manzaralı piknik alanı olabileceğini söyledi.

Bölgede belediye olarak meyve bahçeleri de kurulacağını söyleyen Başkan Sel, "Bölgemiz tabiat güzelliği açısından çok zengin bir bölge. Evrenpaşa mahalle halkımız bölgenin yeşillendirilmesi için kendi çabalarıyla özellikle çam fidanlarından oluşan yaklaşık 50 bin ağacı bu bölgeye dikmişler ve şuansa her türlü bakımlarını ise kendileri yapmaktadır. Fakat bölgemiz geniş olması nedeniyle, Mart ayı meclisimizden çıkan karar doğrultusunda belediye olarak bizlerde organik meyve bahçeleri oluşturmak için çalışmalarımıza başlayacağız. Çünkü artık bölgemizde olmayan meyve yoktur. Vatandaşlarımıza örnek olması nedeniyle meyve bahçesini bu bölgede yapacağız" dedi.

İlçede kapama usulü meyve bahçeleri oluşmaya başladığını söyleyen Sel, "İlçemizde bazı vatandaşlar kapama usulü damlama sistemli organik meyve bahçeleri oluşturmaya başladı. Bunun artırılması gerekiyor. Halkımızı bilinçlendirerek meyve yetiştiriciliğini geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Mahalle muhtarı İsa Özcan ise, Mahallenin bulunduğu çevrenin tarım alanında iyi bir bölge olduğu, Mahalle sakinlerinin desteği ile yaklaşık 3 yıldır ağaç dikimi yapılan bölgeye bundan sonrada ağaç dikimlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

SUŞEHRİ'NDE ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 19:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?