5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Organize suç örgütü operasyonu

Sivas'ın Zara ilçesinde silah ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Zara İlçe Emniyet Amirliği ekipleri yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, ilçede İskender A. (37) ve Tayyar M'nin (37) silah alım, satım ve tarihi eser kaçakçılığı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak için çalışmalar yaptığını belirledi. Polis ekipleri düzenledikleri operasyonda İskender A. ve Tayyar M. ile bu kişilerle ilgisi olduğu belirlenen E.A, E.M, A.M, A.Ç, E.Ç, M.K, M.B ve S.Y'yi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 10 gram kenevir tohumu, esrar sarımında kullanılan kağıt, ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca ile 17 adet fişek ele geçirildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İskender A. ve Tayyar M. “silah ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve satmak” suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlıların ise serbest bırakıldığı belirtildi.



AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 13:40:15
Güncelleme :7 Mayıs 2007 Pazartesi 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.224.xxx Tarih : 6.05.2007 12:26:07
İnsanlar neden meşru kazanç yollarını seçmez anlamıyorum. Neye inanırsanız inanın. İdeolojiniz ne olursa olsun. Haksız rekabet, haksız kazanç, gayri meşru gelir kapısı düm ideolojilerin ve dinlerin yasakladığı bir eylem. Kaldıki Türkiye gibi tarih ve doğanın içiçe olduğu bir yapıyı tahrip ediyorsunuz. Açıkçası en ağır cezalık bir iş bence. www.haber58.com adresinde yayın yapan Sivas HABER58 Portalı olarak bu tür insanları herzaman kınıyoruz. Adaletimiz onların hakkından gelecektir. HABER58