5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

ÖSS öncesi hüzünlü şarkı dinlemeyin

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ÖSYM Sınav Merkezi tarafından, hafta sonu yapılacak olan ÖSS'ye girecek adaylara çeşitli uyarılarda bulunuldu.


Prof. Dr. Ergün Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, 17 Haziran 2007 Pazar günü başlayacak olan sınava Sivas'tan 15 binin üzerinde adayın gireceğini söyledi. Sınavların Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde 13, kent merkezinde ise 44 binada yapılacağını kaydeden Pınarbaşı, sınava girecek adayların bazı konulara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.


Pınarbaşı, adayların yanlarında hazır bulunduracakları evrakları evden çıkmadan son kez kontrol etmesi gerektiğini belirterek, "Adaylar, sınavdan önceki 2-3 gün içerisinde dışarıda yemek yememeli. Adaylar, özellikle sınav öncesi ve sınava girerken hüzün verici şarkılar dinlememeli. Aileler, onlara moral verici konuşmalar yapmalı. Adaylar ayrıca üzücü haber duymamalı, okumamalı ve televizyonlardan izlememeli. Sınav sabahı da mutlaka dengeli kahvaltı yapmalıdırlar" dedi.


Aileler ve vatandaşları da uyaran Prof. Dr. Pınarbaşı, "Bu sınavın ülkemiz için önemini anlatmaya gerek yok. O yüzden sınav saatlerinde trafikte klakson çalınmamalı, araç, konut ve eğlence yerlerinde yüksek müzik yayını yapılmamalı, seyyar satıcılar yüksek sesle satış yapmamalı, düğün, sünnet ve nişan gibi törenler için araç konvoyu yapılmamalı, siyasi parti temsilcileri araç konvoyu yapmamalı, iş makineleri ve inşaat çalışmaları durdurulmalı, sınav yapılacak okul binalarının yakınlarına pazarlar kurulmamalı, araç alarmları da devre dışı bırakılmalı" diye konuştu.


Üniversite yerleşkesinde de sınav için bir dizi hazırlık yapıldığını belirten Pınarbaşı, "Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine adayları özel araçlarla getirecek olan aileler, adayları sınav salonunun yakınına bıraktıktan sonra araçlarını hastanenin otoparkına veya eski kız yurdu otoparkına bırakacak. Bu nedenle yerleşke içerisindeki yollara araç parkı yasaklandı. Sınav başladıktan sonra aileler, sınav salonlarının uzak bölümlerinde durmalı. Heyecan oluşturacağından adayların ailelerini görmemesi gerekir"
şeklinde uyarılarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?