3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Otobüs devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

Sivas-Erzincan Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında, karla kaplı yoldan kayarak devrilen yolcu otobüsünde bulunan 1 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Ağrı'dan Konya'ya yolcu taşıyan B.T. yönetimindeki 42 E 9842 plakalı yolcu otobüsü, Sivas'ın Zara ile İmranlı ilçesi arası 20. kilometresinde karla kaplı yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı.

Kazada kimliği belirlenemeyen 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 20 kişi yaralandı. Yaralılar Zara ve Hafik ilçelerindeki devlet hastaneleri ile Sivas'taki diğer hastanelere kaldırıldı.

Bu arada yaralı 2 çocuktan birinden haber alamayan ekipler, otobüsün altında kaldığını sanarak araştırma yaptı. Ancak çocuğun ailesi ile birlikte önce Hafik ilçesindeki hastaneye, ardından da Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan olayın şokunu atlatamayan yolculardan Mesut Koç, bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Ağrı'dan otobüse binip Kayseri'ye gidiyorduk. Bir anda kaza olunca gözlerimizi açtık. Kazanın nasıl olduğunu görmedim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 09:07:50
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 09:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?