7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Otobüs durak kabinleri değiştiriliyor

Sivas Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı 'Kent Meydan Projesi' kapsamında Avrupa standartlarında yaptırılan İstasyon Caddesi üzerindeki eski otobüs durakları kabinlerinin yenileriyle değiştirilmeye başlandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre yeni bir görünüm kazanan İstasyon Caddesi üzerinde bulunan otobüs durak kabinleri, yenileriyle değiştirilmeye başlandığı bildirildi. Değişimin, yeni yapılan çevre düzenlemelerine ayak uydurulması için yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceylan, İstasyon Caddesinde yapılan yenileme çalışmalarında Avrupa standartlarının belirlendiğini söyledi.

Ceylan, "Caddede, kaldırımlar genişletilerek, yeni ağaçlar ve aydınlatma direkleri dikildi. Yol çizgi çalışmaları ile birlikte orta refüj çizgilerinin üzerine ışıklar konuldu. Bunlar yapıldığında da geçen yıl kurulan durakların da yenileri istendi. Durakların reklamını alan firma, yeni durak kabinleri getirerek, montajına başladı" dedi.
Vatandaşlar tarafından da beğeni toplanan yeni durak kabinlerinin görünümünün daha iyi olduğunu belirten Ceylan, "Eski duraklar güzeldi. Ancak aydınlatma olmadığından akşamları karanlık duruyordu. Yeni gelen durak kabinlerine aydınlatma da yapıldı" dedi.

18 adet yeni durağın geldiğini, bunların İstasyon ve Atatürk caddeleri üzerinde kurulmaya başlandığını belirten Ceylan, "Eski durakları da diğer mahalle ve caddelerde kullanacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 11:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?