19
Nisan
2024
Cuma
SİVAS

Otobüs terminali hizmette

Sivas'ta belediye tarafından yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminali düzenlenen coşkulu törenle hizmete açıldı.

Törene katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni Anayasa ve dershanelerin kapatılması konusunda Ak Parti hükümetini eleştirdi. Temeli 14 Kasım 2012 tarihinde atılan Sivas Şehirlerlerarası Otobüs Terminali tamamlandı. Modern görüntüsüyle dikkat çeken terminal için bugün açılış programı düzenlendi. Açılış törenine, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile birlikte bazı protokol üyeleri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kuran-ı Kerim okundu.

ASLA YENİ BİR ANAYASA YAPMAYACAKLAR

Açılış öncesinde konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yeni yapılan terminalin 20-30 yıl kadar kullanılabileceğini belirterek bu projenin şehir esnafını koruyan önemli bir proje olduğunu ifade etti. BBP Genel Başkanı Destici ise terminal binasının şehre hayırlı olmasını dileyerek Ak Parti hükümetini ve diğer siyasi partileri eleştirdi. Destici, sivil bir anayasa için önce meclisin demokratik bir seçimle yenilenmesi gerektiğin ifade ederek, şöyle dediBundan 2 sene önce mecliste bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Millet neyi bekliyor; sivil, demokratik ve milletin hayrına yeni bir anayasa bekliyor. 80 yılında Kenan Evren ve avanesi bir darbe gerçekleştirdi. 82 yılında anayasayı yaptı. 83 yılında da sivillere teslim etti ve gitti. 2 yılda işi bitirdi. 30 yıldır Türkiye'yi siviller yönetiyor. Dün ne dedi Anayasa Mahkemesi başkanımız, 'Bunların yaptığı ya da yapacağı anayasanın Kenan Evren yasasından farkı yoktur.' Evet doğru söyledi. 30 yıldır biz aynı anayasa ile yönetiliyoruz. Bugün ortaya bir taslak dahi koyamadılar. Millet iradesini hakim kılacak bir seçim sistemine kavuşmadan bu meclisin yeni anayasa yapması mümkün değil ve yapmayacaklar. Olan milletin 3 trilyonuna oldu. Bu komisyona da bütçeden 3 trilyon para harcandı. Şimdi bunun bedelini kim ödeyecek. Ben BBP Genel Başkanı olarak teklif ediyorum. Ak Parti, CHP ve MHP yılbaşında hazineden 300 trilyon para yardımı alacak. Madem anayasa yapmıyorlar bu 3 trilyonu millete geri ödesinler. Milletin parasını yiyip içeceksiniz ondan sonra anayasa yapmayacaksınız.

DERSHANELER EKSİKLİKLERİ TAMAMLIYOR

Genel Başkan Destici, konuşmasının devamında Ak Parti hükümetinin en çok öğretmenleri mağdur ettiğini belirterek, Öğretmenlerimizin hakkını vermeden, adam gibi öğretmen yetiştirmeden, iyi bir müfredat programı hazırlamadan Türkiye'nin geleceğini kuramayız ve Türkiye'yi geleceğe taşıyamayız. dedi. Destici, dershanelerin kapatılması konusuna da değinerek şunları söylediDershaneleri hiç bir zaman okulların karşısında gibi düşünmemek lazım. Dershanede çalışan öğretmenlerle okullarda çalışan öğretmenleri karşı karşıya getirmemek lazım. Çünkü her ikisi de eğitim vazifesi görüyor. Dershaneler okullardaki eğitim ve öğretimin eksikliklerini tamamlıyor. Onun için ülkedeki bütün okulları aynı kaliteye getirmediğiniz sürece dershanelere olan ihtiyaç sürecektir. Ankara'nın göbeğinde bile eğer insanlar çocuklarına iyi okul arıyorsa, çocuklarına iyi öğretmen arıyorsa ve lise ile üniversitelere hala sınavla giriliyorsa bu dershaneleri kapatmanın bir anlamı yoktur. Destici'nin konuşması sonrasında açılış kurdelesi kesilerek terminal binası halkın hizmetine açıldı. Daha sonra ünlü rock grubu Ayna konser verdi.

...
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2013 Cumartesi 18:44:17
Güncelleme :4 Aralık 2013 Çarşamba 18:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?