6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Özürlü kızın akülü araba sevinci

Sivas'ın Suşehri ilçesine Bağlı Çakırlı köyünde yaşayan 20 yaşındaki engelli Sadiye Ar, hayali olan akülü arabaya kavuştu.


Suşehri Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan tam otomatik akülü araba, Suşehri Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle engelli Sadiye Ar'a teslim edildi. Törene katılan Kaymakam Abdullah Demir'ın akülü arabayı Sadiye Ar'a teslim etmesinden sonra duygularını dile getiren genç kızın babası Nurettin Ar, "Kızım doğuştan belden aşağısı sakat olarak dünyaya geldi. Birçok hastaneye gittik. 3 kez ameliyat edilmesine rağmen bir netice alamadım. Çocuğum yürüyemediği için evde canı çok sıkılıyordu. Suşehri SYDV'ye müracaat ettik ve kızımın hayali olan akülü arabasını teslim aldık, çok mutluyuz" dedi.


Akülü arabanın tesliminde Suşehri SYDV Müdürü Tevfik Coşkun ve daire müdürleri de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 03:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet GÜLBAHAR IP: 88.224.132.xxx Tarih : 12.01.2008 11:21:55

teşekkürler suşehri kaymakamlığı 20 yaşındaki o genç kızı mutlu ettiğiniz için keşke hepimiz şu dünyanın sahte şeylerine kapılmasak yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli uzatsak güzel olmaz mı? ben şuan vatani görevimi yapmaktayım HATAY'ın KIRIKHAN ilçesinde bende SİVAS'lıyım