7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Özürlüler federasyonu toplandı

Özürlüler Federasyonuna bağlı dernek ve şube başkanları, Sivas Belediyesi organizasyonu ile 9-10 Nisan tarihleri arasında Sıcak Çermik’te toplandı.

Toplantıya federasyona bağlı 90 derneğin başkanının yanı sıra, kendisi de engelli olan İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Mehmet Aysoy, Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı İsmet Gökçek ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur da katıldı.

İki gün süren toplantının açılış konuşmasını Ayva yaptı. Ayva yaptığı konuşmada “Avrupa Birliği yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, özürlülerin yaşam standardını da Avrupa Birliği normlarına yükseltmek zorundadır. Mecliste görüşmesine başlayacağımız yasanın çıkması ile birlikte bu standardı yakalayacağımız umut ediyorum. Bu yasa çıkarsa özürlüler asıl o zaman hak ettiği gibi yaşayacaklar” dedi. Ayva organizasyona ev sahipliği yapan Sivas Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Toplantının ev sahipliğini yapan Sivas Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm ise yaptığı konuşmada “Dünya Sağlı Örgütünün açıkladığı rakamlar doğrultusunda nüfusumuzun yüzde 13’ü, bir başka deyişle 8 milyonu özürlü durumda. Bu rakam bize özürlülerin engellerini aşma yönünde büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu nedenle biz Sivas Belediyesi olarak Anayasamızın 61. maddesi ve 2000 tarihli imar mevzuatının gereğini yerine getirerek yaptığımız yol, kaldırım, çöp kutusu, kent mobilyası gibi toplumun hizmetine sunduğumuz gereçleri özürlülerin kullanabileceği şekilde dizayn ediyoruz. Bu toplantıya ev sahipliği yaparak ta bu konuda hedeflerimizin büyük olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Pazar günü devam toplantının bölümünde ise tartışılacak konular rapor haline getirilerek, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ulaştırılacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:50:55
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?