3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Pancar alımı başladı

Sivas’ın Suşehri ve Akıncılar ilçesinde şeker pancarı alımlarının başladığı bildirildi.

Suşehri merkez Karaağaç kantarında pancar alımları nedeniyle düzenlenen törene Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Pancar Şekeri Bölge Şefi Nazif Özgür Gökçe ve çiftçiler katıldı. Şeker pancarı alım kampanyası hakkında Başkan Sedat Sel'e bilgi veren Nazif Özgür Gökçe, iki ilçede yaklaşık bin 200 çiftçinin şeker pancarı ekimi yaptığını, bu çiftçilerden 700'ünün Suşehri'nde, 500'ünün ise Akıncılar ilçesinde bulunduğunu dile getirdi.

Her iki ilçede yaklaşık 50 bin ton şeker pancarı alımı yapmayı hedeflediklerinin belirten Gökçe, Suşehri ve Akıncılar kantarına teslim edilecek olan şeker pancarının Erzincan Şeker Fabrikası’na gönderileceğini kaydetti. Gökçe, isteyen çiftçilerinde kendi imkanları ile Erzincan Şeker Fabrikası’na mallarını götürebileceklerini de dile getirdi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, bölge çiftçisinin başlıca geçim kaynağının tarıma yönelik olduğunu, bunların başında ise şeker pancarı üretimi geldiğini kaydetti.

Bu arada, pancar alım kampanyası nedeniyle pancar kantarına ilk ürünleri getiren 3 çiftçiye, Belediye Başkanı Sedat Sel ve Nazif Özgür Gökçe tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 12:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?