7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Paralı otopark hayata geçiyor

SUŞEHRİ'NDE PARALI OTOPARK SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sivas Caddesi'ndeki trafik sorunun çözüme kavuşturulması için İlçe Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan Sivas Caddesi üzerinde araçların paralı araç parkı yapmaları yönünde hazırlanan komisyon kararı Sivas Valiliğinin onayı doğrultusunda hayata geçiriliyor.

Suşehri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Toplantı Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında yeni alınan kararlar taşımalı sistem okul servis sürücülerine, komşu ilçelerden gelen servis sürücülerine, köy servis sürücülerine ve ilçe merkezindeki sürücülere bildirildi.

Toplantıda sürücülere kararları bildiren Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Sivas Caddesi üzerindeki trafik sorunun çözüme kavuşturmak amaçlı İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan kararın onayı Sivas Valiliği tarafından verildi. Sivas Caddesi üzerinde ve ilçemize dışarıdan gelen servis şoförlerinin araç parkları konusunda çok şikayetler aldım. Bu işi yapan arkadaşlardan dahi bu konuda şikayetler geliyor. Bu konuda en büyük sıkıntımız iş yerine çekilen araçlar oluyor. Sürücü arabasını iş yerinin önüne park ediyor, akşama kadar o araba orda duruyor ve bu trafiğin aksamasına neden oluyor. Özellikle Perşembe günü ilçemizin pazarının kurulmasından dolayı oluşan kalabalığa birde araçlar eklenince trafik tamamen aksıyor. Bu yüzden komisyonumuzca aldığımız karar doğrultusunda Sivas Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom Binası ile Suşehri Belediye Binası'na kadar olan güzergaha park edilen araçlardan Saati 1 TL olmak üzere otopark ücreti alınacaktır. Eski Pazar yerine park edilen araçlardan ise saati 1 TL, park saatinin 6 saati geçmesinden sonra saati 2 TL, park saatinin 12 saatte ulaşmasından sonra saati 3 TL olarak uygulamaya başlanacaktır. Ayrıca toplantıda taşımalı sistem okul servisi yapan minibüs şoförleri öğrencileri okula bıraktıktan sonra araçlarını şehir trafiğini aksatmayacak şekilde nereye park edebileceği, ilçemize komşu ilçelerden gelen servislerin araçlarının park yeri, köylerden ilçemize servis yapan sürücülerin araçlarının nereye park edileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı" şeklinde konuştu.

Çevre ilçelerden gelen servislere ise belirlenen park alanından aylık olarak park ücretinin kesilmesi düşünüldüğü bildirildi.

SUŞEHRİ'NDE PARALI OTOPARK SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR
SUŞEHRİ'NDE PARALI OTOPARK SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:24:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?