2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Pazar günü çalışma ruhsatı kalktı

PAZAR GÜNÜ ÇALIŞMA RUHSATI KALKTI

Sivas'ta esnaf, Pazar günleri dükkanını rahatça açabilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, tütün satan yerler, kahvehane, otel, lokanta, fotoğrafhaneler, fırınlar, matbaalar, gazete bayileri, hamamlar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango ve bilet satış şubeleri, turistik ve hediyelik eşya satan ticarethaneler ve buna benzer işletmeler, pazar günleri belediyeden izin almadan işyerlerini açabileceklerinin müjdesini verdi.

Köksal, işletmelerin Pazar günü açık olabilmek için Belediye'ye harç yatırıp, özel ruhsat almak zorunda olduğunu, bunun da serbest piyasa koşullarına uymadığını ve esnafı sıkıntıya soktuğunu söyledi. Bu uygulamanın adaletsiz olduğunu her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Köksal, "Uygulamanın iptali için teşkilat olarak Ankara Birinci İdare Mahkemesi'nde dava açtık. Dava lehimize sonuçlandı" dedi. Danıştay Sekizinci Dairesinin de kararı onadığını belirterek, söz konusu işletmelerin Pazar günleri dükkanlarını açabilmek için belediyeye harç ödemelerine gerek kalmadığını ve özel ruhsat almalarının söz konusu olmadığını kaydetti.

Köksal, "Bizlerin her zaman yanında yer alan ve esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgilenen Konfederasyon Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 17:09:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 17:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?