6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Perakende sebze hali yıkıldı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kent merkezinde bulunan tarihi yapıların görüntüsünün ön plana çıkarılması amacıyla Yeni Çarşı'da bulunan perakende sebze halinin yıkımını ekiplerle birlikte gerçekleştirdi.

Başlatılan yıkım çalışmalarında hazır bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, 12 yıl önce kurulan pazarın artık eski cazibesini kaybettiğini söyledi. Mevcut tarihi alan içerisinde hoş bir görüntü oluşturmadığını da sözlerine ekleyen Aydın, “Kimseyi mağdur etmeden, esnaf arkadaşlarımızla gayet uyum içinde gerekli düzenlemeleri yaparak bu aşamaya geldik" dedi.

Sebze hali yerinin park olarak değerlendirileceğini söyleyen Başkan Aydın, Çorapçı Hanı'nı da restore ettireceklerini kaydetti. Aydın, "Bu alanı Yeni Camii, Subaşı Han'ı ve Çorapçı Hanı’nın ortasında, Sirer Caddesi’nin devamı niteliğinde bir açık alan olarak düzenleyeceğiz" dedi.

Kendilerine destek olan esnaf ve vatandaşa da teşekkür eden Başkan Aydın, "İşin en güzel yanı esnafımızın bize problem çıkarmaması, bizim de onları sıkıntıya sokmadan güzellikleri paylaşmamızdır. Hepimize hayırlı olsun' şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?