7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Personel işaret dili öğreniyor

Sivas Belediyesi personeli, engelli vatandaşlara daha hızlı ve kolay hizmet verebilmek amacıyla işaret dili eğitimi alıyor.

Belediye bünyesinde bulunan İşaret Dili Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, amaçlarının ayrımsız ve engelsiz bir hayat sağlamaya çalışmak olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinden itibaren engellilerle ilgili birçok çalışma yaptıklarını belirten Avcı, "Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar her zaman için engellilerin yanlarında olduk. Engellilerin engellerini aşması için belediye olarak üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yapma gayreti içerisindeyiz. Şehrimizi daha engelsiz şehir yapabilmek için bu tür çalışmalara arkadaşlarımızın da destekleriyle bir takım imzalar atılmıştır. Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, gerek akülü araba gerekse akülü sandalyeler gerekse onlara her alanda yardımcı olma noktasında her zaman yanlarındayız.

Sivas Belediyesi'nin bir asansörü de yoktu engellilerin rahatça çıkabilecekleri ama bugün asansör de var. Yeni yapılan binalarda da mimarlarımızla yapılan görüşmeler neticesinde engelliler her zaman planda tutularak engelli asansörü koyma zorunluluğu getirdik." dedi.

Sivas Belediyesi'nin engelliler açısından rahat bir ortam oluşturduğunu belirten Avcı, işitme engellilerin sorunlarına bir nebze de olsa çözüm getirebilmek için engelli kursları başlattıklarını ve bu kurslarının gönüllülük esasına göre yapıldığını söyledi.

Öte yandan diğer kurumlarda da eğitim verebileceklerini belirten Avcı açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Burada belediyemizin personeli eğitim görmekte. Bu eğitimi diğer kurumlarımızda da yapmak istiyoruz.

Bizden talepleri de var. Bu talepleri sıraya koyacağız ve gereken desteği vereceğiz. Şehirde yasayan her insanımızın mutluluğu, huzuru hepimizin huzurudur. Burada gönüllü olarak gelmiş olan personelimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum ve bu dersi veren ve bu organizasyonda emeği geçen tüm personelimize de Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp adına başarılar diliyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe 17:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?