7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Piyanist Dalkılıç'tan müzik ziyafeti

Cumhuriyet yolunda verdiği piyano resitallerinin son ayağında Sivas'a gelen piyanist Hande Dalkılıç, Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki konserinde sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere çıktığı Samsun'dan sonra cumhuriyete giden yolda uğradığı Amasya ve Erzurum'da verdiği konserlerin sonrasında Sivas'a gelen Hande Dalkılıç, davetlilere müzik dolu bir gece yaşattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde başlatılan 'Cumhuriyet Konserleri' kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde organize edilen konsere Sivaslılar ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Dalkılıç, büyük önder Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere çıktığı Samsun'dan sonra Cumhuriyete giden yolda uğradığı kentlerde konser vermek istediğini belirtti. Cumhuriyetin temellerinin atılmasın sırasında Sivas'ın öneminin büyük olduğunu belirten Dalkılıç, daha sonra konserine geçti.

Dalkılıç konserinde, Ulvi Cemal Erkin, Adnan Saygun, Muammer Sun, Ertuğrul Bayraktar, Hasan Niyazi Tura ve Server Acim, Chopin, Svrıabin gibi önemli isimlerin bestelerine yer verdi. Konser sonunda Cumhuriyet üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Dalkılıç'a teşekkür plaketi verdi.

Konseri vali yardımcıları Zafer Ataman, Mete Buhara, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Salih Karataş, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci takip etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 11:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?