7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

PKK operasyonuna 17 tutuklama

Yasadışı terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’E üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2’si bayan 18 kişiden 17’si tutuklandı. Sivas Emniyet Müdürlüğü ile Eskişehir ve Ankara Emniyet Müdürlüklerinin Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından terör örgütü PKK/ KONGRA-GEL’in Bağımsız Gençlik Hareketi (BAGEH) yapısına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 2’si bayan 18 kişi emniyetteki sorgulanmaların ardından savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 18 kişiden 17’si yasadışı terör örgütüne üye olmaktan suçlu bulunarak tutuklandı.
Mahkemeye çıkarılan M.S.A, H.K, B.G, E.A, E.E, A.Ş, İ.D, A.B, B.Y, V.A., Y.Y, N.Ç, Y.K, T.Ç, S.İ, N.Ç ve H.K isimli şahıslar tutuklanırken E.O serbest bırakıldı.

Sivas, Ankara ve Eskişehir’de eşzamanlı yapılan operasyonda, yakalanan 18 kişinin evlerinde yapılan araştırmalarda 8 adet bilgisayar, örgütün ele başına ait bol miktarda kitap, dergi, döküman, CD ve disket, 9 örgütsel içerikli pankart, 2 adet kesici alet, yasadışı terör örgütü ile ilişkili olduğu tespit edilen bol miktarda fotoğraf ele geçirilmişti.

Polis ekiplerinin yaptıkları incelemeler sonucu, bilgisayar kasaları incelenerek bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiş. Ayrıca bu güne kadar Sivas’ta önemli günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları bir takım örgütsel malzemeler (pankart, afiş, doküman) bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 12:01:45
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 16:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?