3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Prof.Dr. Bardakoğlu Sivas'ta

PROF. DR. BARDAKOĞLU SİVAS'TA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Zaman zaman, 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kalkmalıdır' talepleri ile karşılaşırsanız, emin olun bu talepler bu milletin hayrına, bu milletin geleceğinin imarına vurulmuş sektelerdir" dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Sivas'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ilk olarak Sivas Valisi Ali Kolat'ın şehir dışında olması nedeniyle Vali Vekili İsmail Koşum'u ziyaret etti. Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, daha sonra Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Konferans Salonu ile Şehit Ertan Yerliyurt Keresteciler Camii'nin açılışı için Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu'na geldi. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Toplumla bütünleşmiş bir diyanet olduklarını belirten Prof. Dr. Bardakoğlu, "Devletimizle, milletimizle, Cumhuriyet'imizin temel değerleri ile bütünleşmiş bir Diyanet'iz. Bizim gönlümüzde ayrılık değil, birlik, bütünlük var. Cumhuriyet'imizin temel değerlerini, milletimizin kimliğini oluşturan o asıl manayı, yüzyılın ihtiyaçlarını, demokrasiyi, laikliği ve çağdaş dünyanın ortak paydalarını hep birlikte gönlümüzde bir arada ahenk içinde tutmaya ve bunlardan elde ettiğimiz hülasayı topluma hizmet olarak sunmaya gayret ediyoruz. Bunları birbirine alternatif kılmak, yarıştırmak, birbiriyle kavga ettirmek değil, bunları buluşturmak önemli. Önce gönlümüzde buluşturmak, sonra topluma bunları bir ahenk içinde sunabilmek önemli. Biz onun içinde önce insanların gönül dünyasını imar etmeye çalışıyoruz" dedi.

Din eğitiminin Anayasa'nın 24. maddesi gereği verilmesi gerektiğini de hatırlatan Bardakoğlu, "Küçüklerin din eğitimi alabilmesi için ebeveynlerinin onayı, büyüklerin alması için de kendi talebi gerekiyor. Ama okullarımızda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bir din dersi değildir. Din ve dinler hakkında çağdaş bir insanın, bu dünyada yaşayan, gözü kulağı olan, her gün televizyon seyreden, toplum içine çıkan bir insanın ahlak ve temel manevi değerler hakkında bilgi edinme imkanıdır" diye konuştu.

Zaman zaman ilköğretim ve liselerde okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin kaldırılmasının talep edilmesi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Zaman zaman 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kalkmalıdır' talepleri ile karşılaşırsanız, emin olun bu talepler bu milletin hayrına, bu milletin geleceğinin imarına vurulmuş sektelerdir. Bu dersler, ihtiyari din eğitimi dersini bir bakıma bilgi ve kültür yönüyle tamamlayan imkanlardır. Bu nedenle Anayasa'mızın 24. maddesini son derece önemli görmekteyim" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, konuşmasının ardından Vali Vekili İsmail Koşum, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık ve Sivas Müftüsü Yusuf Şahin ile birlikte kurdeleyi keserek Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Konferans Salonu ile Şehit Ertan Yerliyurt Keresteciler Camii'nin açılışını yaptı.

Açılış sonrası Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Şehit Ertan Yerliyurt Keresteciler Camii'nin yapılmasında desteği bulunan şehidin babası işadamı Orhan Yerliyurt'a plaket verdi. Bardakoğlu, daha sonra yapımı tamamlanan Şehit Ertan Yerliyurt Keresteciler Camii'ne geçerek incelemelerde bulundu.

Sivas'taki programını tamamlayan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, karayolu ile Kayseri'ye hareket etti.

PROF. DR. BARDAKOĞLU SİVAS'TA
PROF. DR. BARDAKOĞLU SİVAS'TA
PROF. DR. BARDAKOĞLU SİVAS'TA
PROF. DR. BARDAKOĞLU SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:21:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?