3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

PTT soygunlarına polisten önlem

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde PTT Bank şubelerinde yaşanan soygun olaylarının artması üzerine, muhtemel soygun, hırsızlık ve gasp olaylarında zanlıların kısa sürede yakalanması için operasyonel tatbikat yaptı.

Tatbikat senaryosuna göre; Eski Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren PTT Bank şubesine giden 3 kişi soygun girişiminde bulundu. Görevlinin alarma basarak durumu ihbar etmesi üzerine polis harekete geçti.

Kaçan şahısların bindikleri otomobilin plakasının bildirilmesiyle tüm ekipler operasyonel duruma geçerek PTT Bank şubesinin bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Hırsızlık masası ekipleri olayla ilgili müştekilerle görüşürken, olay yerinde ilk bilgilerin ekiplere bildirmesi ile vakit kaybetmeden zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yapılan tatbikat yaklaşık 5 dakika sürerken, anons edilen araç ve sürücüsü de kısa sürede yakalandı. Yapılan tatbikatın, muhtemel hırsızlık, soygun ve gasp olaylarında görevli polislerin reflekslerinin artırılarak olayı kısa sürede çözümlemesi için düzenlendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 14:15:50
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 14:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?