7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

PTT'den 3 yeni hizmet

Sivas PTT Başmüdürlüğü'nün Acele Koli Servisi (AKS), Kapıdan Kapıya Teslim Servisi (KKTS) ile e-Telgraf hizmeti vermeye başladığı bildirildi.

PTT Başmüdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 yeni hizmetin hizmete başladığı belirtilerek, "Acele koli hizmetinde, vatandaşın talebi halinde konuttan veya işlerinden alınıp, APS postası ile sevk edilecek, kabul gününü takip eden bir gün sonra alıcının adresine ulaştırılacaktır. Acele Koli ücreti 1 kiloya kadar 4 YTL, sonraki her ağırlık ve kesiri için 1,50 YTL olarak tahsil edilecektir. Ayrıca 169 numaralı telefonu arayan herkesin verdiği adresten kolisi teslim alınarak gideceği adrese teslimi sağlanacaktır" denildi.

KKTS'nin de vatandaşlar için kolaylık olduğu belirtilen açıklamada, "İsminden de anlaşılacağı üzere kapıdan, konuttan veya işyerinden alınarak, alıcının adresine teslim edilecektir. Bu hizmet şehir içinde verilecektir. Akan, bozulan, tehlike arz eden ve taşınması yasak olan gönderiler dışında her türlü gönderi kabul edilerek, alıcısına ulaştırılacaktır. Bu hizmeti almak isteyenler 169 numaralı telefondan veya ptt.gov.tr adresinden hizmete ulaşabilecekler. Bu hizmet haftanın her günü saat 07.00-23.00 arasında verilecek olup, paketler il içi 4 saatte teslimi sağlanacak. Bir gün sonra teslimi olacak koliler de teslim alınacak. Ücret ise il içi taşıma ve teslim bedeli olarak 1 kilo için 5 YTL, her sonraki ağırlık ve kesiri için de 1,50 YTL, iller arası kilosunu 7 YTL, sonraki ve kesirler için de 1,50 YTL olarak tahsil edilecek" denildi.

Açıklamada yeni çalışmanın da e-telgraf olduğu belirtilirken, "e-telgraf hizmeti de Sivas'ta başladı. Bu proje ile artık telefonun yanı sıra internet üzerinden tebrik, kutlama gibi mesajlar e-telgraf olarak kabul edilecek. Gönderilen e-telgrafları memurumuzun geri aranması sureti ile teyit ettirilebilecek. Bu hizmet Sivas il merkezinde saat 07.00-23.00 arasında, ilçelerde ise 08.30-17.30 saatleri arasında verilecek" denildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?