6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ramazan etkinlikleri sürüyor

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Sivas'taki Buruciye Medresesi önündeki Ramazan etkinlikleri, Karagöz - Hacivat, şiir dinletisi ve Ahmet Turan Şan konseri ile devam etti.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Buruciye Ramazan etkinlikleri kapsamında tarihi Buruciye Medresesi önünde vatandaşlara Karagöz-Hacivat gösterisi sunuldu.

Buruciye Medresesi önündeki etkinlikleri, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eşi Makbule Ürgüp, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı (SİYŞAD) Sabiha Serin ile çok sayıda vatandaş izledi. Karagöz - Hacivat gösterisinin ardından Sivaslı şairler, sahneden birer şiir okudular. Programda sahne alan Belediye Halk Oyunları ekipleri ise, izleyenlerden alkış topladı. Erkek ve kız ekiplerinin halk oyunları gösterilerinin ardından Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Saydam, Atilla İlhan'ın bağımsızlık mücadelesi yıllarını anlatan Silahlı Dört Besmele adlı şiirini okudu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Belediyesi'nin kültürel faaliyetlerinin Ramazan süresince devam edeceğini belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ramazan etkinlikleri kapsamında programın ilerleyen dakikalarında sahne alan Türk Halk Müziği ses sanatçısı hemşerimiz Ahmet Turan Şan, seslendirdiği türkülerle geceye renk kattı.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 14:30:05
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?