7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, belediye olarak Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Muhtaç ve sokakta kalanlar için iftar çadırı ve yemek servislerinin yapılacağını belirten Başkan Aydın, otobüsler için de düzenlemeler getirildiğini söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, bu yıl iftar çadırının Dikilitaş mevkiindeki eski bit pazarı yerindeki parkta kurulduğunu söyledi. Çadırda günlük bin kişiye iftar yemeği vereceklerini dile getiren Aydın, çadıra Hayat Ağacı Derneği’nin destek olacağını belirtti.

Bu yıl iftar için yemek ve para bağışının da toplanacağını belirten Başkan Aydın, kişi başına 5 YTL olarak vatandaşlardan yardım alacaklarını söyledi. Başkan Aydın, isteyen vatandaşların fitre ve zekat paralarını da bağış olarak kabul ederek, Ramazan çadırında değerlendireceklerini vurguladı.

Ramazan çadırı ile birlikte Belediye Sosyal İşleri Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği bünyesinde oluşturulan aşevi hizmetlerinin de devam edeceğini bildiren Aydın, aşevine müracaatta bulunan 6 bin kişiden değerlendirmeye alınan 800 aileye yıl boyunca düzenli gıda yardımı yapılacağını, 3 bin aileye Ramazan ayına mahsus gıda alışveriş çeki vereceklerini, 100 aileye de her gün iftara 3 çeşit yemek servisi yapılarak, evlere teslim edileceğini belirtti.

İftar çadırında Ramazan etkinliklerinin de olacağını ve vatandaşların hoşça vakit geçireceklerini kaydeden Başkan Sami Aydın, "Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün kültürel etkinlikler ve Ramazan sohbetleri düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler çerçevesinde sohbetler, tasavvuf musiki konseri, Türk Halk ve Sanat müziği konserleri, Hacivat ve Karagöz ile orta oyunları sahnelenecek. Bu etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Belediye bünyesindeki yardım kurumu olan Gıda Bankası'nın da Ramazan yardımları olacağının altını çizen Başkan Aydın, Gıda Bankası'na kayıtlı olan ailelerin öğrencilerine yardımsever vatandaşlardan temin edilen kırtasiye yardımlarında bulunacaklarını, bu yılki hedeflerinin bin öğrenciye destek olmak olduğunu kaydetti. Başkan Aydın, giyim olarak da bin kişiye kıyafet vereceklerini belirtti.

Ulaşım konusunda da bir dizi çalışma yapacaklarını belirten Başkan Aydın, "Bilindiği gibi şehir içi otobüs seferleri iftar bitiminde son buluyor, yaklaşık bir saat sonra başlıyordu. Bu süre zarfı içerisinde yolda kalan vatandaşlarımızın sıkıntıları oluyordu. Bunu ortadan kaldırmak için, iftar saatinde görevli halk otobüsü sürücülerine kumanya dağıtacağız. İftar topu atıp 10 dakika içinde yemeklerini yiyerek, normal servislerine devam edecekler. Ayrıca kent kart ile otobüse binmelerde vatandaşların sıkıntı yaşamaması için, otobüs şoförlerine tek binimlik kartlar verilecek. Bu kartlar 1,5 YTL'ye şoför tarafından kent kartı olmayan ve kontörü bulunmayan yolculara verilecek" dedi.

Başkan Aydın, 1 Eylül'den itibaren de halk otobüsleri sürücülerinin tek tip elbise uygulamasına geçeceklerini belirterek, sürücülerin yakalarına da tanıtım kartlarını asacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?