6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Recep Bey yolcu!

KILIÇDARAOĞLU BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta basın mensupları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Büyük Otel'deki kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararları ile ilgili bir soruya, "Anayasa Mahkemesi'nin kararları zaten çeşitli çevrelerde tartışılıyor tartışmaların hepsini saygıyla karşılıyoruz. Ama Anayasa Mahkemesi'nden doğrusunu isterseniz daha farklı bir kararın çıkabileceğini de düşünüyoruz ama sonuçta bir karar çıktı ve bu karara saygılıyız. Yargı kararına uymak zorundayız. Doğru veya eğri bizim değerlendirmemizin ötesinde bir olay. Çıkan yargı kararlarına herkes saygı duyacak. İktidar da saygı duyacak biz de saygı duyacağız. Ama öyle anlaşılıyor ki Anayasa Mahkemesi'nin kararı iktidarı da tatmin etmedi" dedi.

Oy kullanamayacağı yönünde çıkan haberlerin sorulması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O haber araştırılmadan yapılmış bir haber. Milletvekilleri her sandıkta oy verebilir bir sorun yok. Kamuoyunda belli konularda kuşkular varsa o kuşkulara muhatap olan her kamu kuruluşunun kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapması doğaldır. Eğer bu açıklamalar kamuoyunu tatmin etmiyorsa tartışmalar da sürecek demektir. Türkiye'nin iyi yönetilmediği görülüyor. Türkiye gerçekten de iyi yönetilmiyor" diyerek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Eğer Türkiye iyi yönetiliyor olsaydı bugüne kadar ülke tarihinde karşılaşmadığımız oyunlarla karşılaşmazdık. Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı her şeyi olağan gibi gösteriyor ise de Sayın Başbakan belli konularda sessizliğini koruyorsa da ortadaki gerçek tablo krizin derinleştiği yönünde. Umuyoruz taraflar krizi aşmak için çaba gösterirler ve bu kriz kısa bir sürede atlatılmış olur. Ben zaten çok sert olan bir kişi değilim. Söylediğim hemen hemen her sözde saysın başbakanın ismi geçiyorsa onun söylemlerini kullanıyorum zaten. Ama Sayın Başbakan öfkeyi hitabet sanatı olarak gören bir kişi. Öfkeyle konuşmayı seven bir kişi. Ama o söylemlerde benim için önemli değil. İstediği kadar konuşabilir. Bazı cümlelerini yada konularını ciddiye bile almıyorum. Ama ben beklerdim ki bir ülkenin başbakanı ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilensin. Halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenebilsin. Sayın Başbakan kendisini kurtarma telaşında. Kendisi ve kendisiyle birlikte pek çok yolsuzluk olayına bulaşmış milletvekillerini kurtarma telaşında. Oysa eğer dokunulmazlıkların arkasına bir başbakan sığınıyorsa halka güven veremez. Halka güven vermeyen bir iktidar var zaten. Bugün orduyla aralarında yaşanan kriz aslında halkın gündemini halkın elinden çalmak demektir. Nasıl olsa siz 3 ya da 5 gün sonra zaten uzlaşacaksınız. Zaten bir araya geleceksiniz. Ama niye kriz oluşturuyorsunuz? Bizim imzamızın çok hafif olmadığını gösteren bir açıklama yaptı. Bakın ben size Bülent Arınç olayını anlatıyım. Günlerce Bülent Arınç'a suikast olayı tartışıldı. Kozmik odaya kadar girildi. Ne oldu? Halkın gündemini 3 ay süre ile meşgul eden bir olay halkın çıkarına mı oldu. AK Parti kriz çıkarıyor krizin arkasına geniş kitleleri sürüklüyor. Kendi kendine bir kriz oluşturuyor ve o krizden besleniyor AK Parti. Bir başkana yakışacak durum değil. Başbakan gerçekten ülkenin sorunlarını unutuyor."

"Zemin kayıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan gidici, yani Recep Bey yolcu" iddiasına bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 11:02:05
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 13:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?