6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Referanduma 5 kişilik protesto

REFERANDUMA 5 KİŞİLİK PROTESTO

İşçi Partisi Sivas Teşkilatı 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunu 5 kişilik bir grupla protesto etti.

Hükümet Meydanı'nda toplanan İşçi Partisi üyeleri burada Anayasa değişikliğini protesto etmek amacıyla vatandaşlara üzerinde 'Hayır' yazan broşürler dağıttı. Daha sonra İşçi Partisi Sivas İl Başkanı Cumhur Akbulut bir açıklama yaparak Anayasa referandumunda 'Hayır' diyeceklerini söyledi. Akbulut Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'nın 'Büyük Ortadoğu Projesinin' eş başkanı olduğunu iddia ederek, "Tayyip Erdoğan Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıdır. Amerika'nın bu projesinin görevlisidir. Tayyip Erdoğan bunu tam 34 kere ayrı ayrı yerlerde açık açık söylemiştir. Tayyip Erdoğan görevinin gereği Amerika Birleşik Devletleri'nin 'Kürt Açılımı' projesini Türkiye'nin gündemine getirmiştir. Açılımın sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. Kürt açılımı milletimizin birlik ve beraberliğine büyük darbe vurmuştur. Anayasa paketinin baş destekçisi Amerika ve Avrupa Birliğidir. Nedeni ise bu Anayasa paketinde Kürt açılımı planının anayasal güvenceye kavuşturulmasının var olmasıdır" şeklinde konuştu.

Akbulut vatandaşları referandumda 'Hayır' demeye çağırırken, "Türk milleti, Türkiye'nin parçalanmasına izin verme, mührü 'Hayıra' vur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 16:07:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?