6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Reflektör ve tepe lambası uyarısı!

SUŞEHRİ'NDE TRAKTÖRLERDE REFLEKTÖR VE TEPE LAMBASI UYGULAMASI YAPILDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri tarafından traktör römorklarında reflektör ve tepe lambası olamayanlar uyarıldı.

Pancar söküm mevsiminin gelmesi ile birlikte Suşehri Karaağaç şekerpancarı kantarına pancar taşıyan traktörler sıkı takibe alındı. Pancar taşıyan traktörler üzerinde sarı ikaz tepe lambası ve römorklarda reflektör bulunmayan traktörler kontrol edildi.Traktör sürücülerini uyarılarda bulunan Jandarma Trafik Tim Komutanı Hasan Şen, Kanunlar gereği şoförlerin uyması gereken kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Şen, "Sizler bizler için önemlisiniz. Sizlerin maddi kaybı, aynı zamanda milli gelirde bir eksilmedir. Dağda, bayırda ve tarlalarda traktör kullanırken bunun bir takım şekilleri vardır. Özellikle fren kilitlerinin kapalı tutulması gerekmektedir. Ama bazı traktör sürücülerimiz maalesef fren kilitlerini açık tutmaktadırlar. Hepiniz kıt kanaat geçiniyorsunuz. Topraktan kazandığınızı bir trafik kazasında kaybetmek kim ister ki. Bunun için kurallara uymanız gerekmektedir. Yaptığımız bir çok uygulamada, Traktör sürücülerine yer yer yardımcı oluyoruz. Ehliyet sormuyoruz. Ruhsat sormuyoruz. Yani bir otomobillere baktığımız gibi, Traktörlere bakmıyoruz. Sizi her zaman ayrı tutuyoruz. Sizlerde bu ayrıcalığı biliyorsanız, lütfen sarı ikaz lambasını ve reflektörlerinizi takınız." dedi.

Daha sonra Karaağaç kantarına şekerpancarı getiren traktörlerinin römorklarını kontrol eden ekipler, traktörlerini hepsinin reflektörlerinin takılı olduğunu gördü. Bu arada, yaklaşık 3 yıldır Suşehri ve çevresinde Jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamalar sonucu, Bölgede bulunan yüzde 90 traktör römorklarının reflektörlerinin taktırıldığı belirtildi.

Ekipler, denetimlerin bundan sonrada devam edeceğini, önümüzdeki günlerde Akıncılar ilçesinde reflektör ve sarı ikaz lambası denetimi yapılacağını sözlerine ekledi.

SUŞEHRİ'NDE TRAKTÖRLERDE REFLEKTÖR VE TEPE LAMBASI UYGULAMASI YAPILDI
SUŞEHRİ'NDE TRAKTÖRLERDE REFLEKTÖR VE TEPE LAMBASI UYGULAMASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 18:10:05
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?