3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Rehabilitasyon çalışması başlıyor

SUŞEHRİNDE REHABİLİTASYON ÇALIŞMASI YAPILACAK

Sivas'ın Suşehri ilçesinde rehabilitasyon çalışmalarının yapılacağı ve köy ormanları ile kapari ekimi projelerinin hayata geçeceği bildirildi.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tespit edilecek olan bazı köyler için, köy orman projesini yakın bir zamanda hayata geçireceklarini söyledi.

Özer, "Suşehri Kışlalar mahallesi ve Erence köylerinde rehabilitasyon çalışması kapsamında bozuk alanlara ve ağaç taşımayan alanlara ekim ve dikim yoluyla verimli orman haline getirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca tespit edilecek olan bazı köylerimizin için köy orman projesini de yakın bir zamanda hayata geçireceğiz. Yine Kelkit vadisinin güney yamaçları ve 1000 metreye varan rakımlı yerlerde Erozyon kontrol bitkisi olan Kapari ekimi ve dikimi yapılacaktır. Çok yıllık otsu bir bitki olan kapari Erozyonu engellemede ve vatandaşa ek gelir sağlamak için Kelkit vadisinde ekimlerini yapacağız şifa kaynaklı bir bitki olan kapari Avrupa da turşu ve konserve olarak tüketilirken sağlık açısından da anti tümör, eksema, karaciğer rahatsızlığı olan vatandaşlar ve cilt güzelleştirme gibi bir çok sağlık alanında da kullanıla bilen bir bitki türüdür" dedi.

SUŞEHRİNDE REHABİLİTASYON ÇALIŞMASI YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 16:06:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?