7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Rektör Dökmetaş'tan açıklama

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DÖKMETAŞ'TAN KENE AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) Rektörü İlyas Dökmetaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ki gerçekleştirilen KKKA tedavileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Bağcılar Belediyesi tarafından organize edilen, 'Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İçinde Kültür Köprüsü' isimli gezi etkinliği münasebetiyle Sivas'a gelen grup, Paşabahçe Kütük Ev'de düzenlenen sabah kahvaltısında Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, C.Ü Rektörü İlyas Dökmetaş ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral ile bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan C.Ü Rektörü İlyas Dökmetaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Enfeksiyonu'nun kene ısırmasıyla ortaya çıktığını belirterek, "Sivas şuan ki olgu sayısı bakımından Dünya'nın merkezidir. Tedavide ki başarı oranında da Dünya'da bir numaradır. Normalde ilk olgular olduğunda Kırım'da Rusya'da 1944'te yüzde 40'larda olan ölüm oranı, daha sonra Kongo'da görüldü bu hastalık. Onun için Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ismi verildi. Yüzde 35'lerde ve yüzde 40'larda olan ölüm oranı şuan da bizde yüzde 5'lere düştü." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:29:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 18:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?