6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Rektör Dökmetaş'tan MYO'da inceleme

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Suşehri'nin Sivas'ın en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'nda incelemelerde bulunmak üzere Suşehri'ne gelen Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, ilçe girişinde yaklaşık 150 araçlık bir konvoyla karşılandı.

Kendisine çiçek veren bir kız öğrencinin “Ben Suşehri'ndeki bir fakültede okumak istiyorum” demesi üzerini konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Suşehri'nin çok güzel bir ilçe olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, “Suşehri'nin istek ve taleplerini biliyoruz. Suşehri'ne gıpta ile bakıyoruz. Suşehrililerin böyle bir karşılaması beni mahcup etti” dedi.

Daha sonra uzun araç konvoyu ile Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'na geçen Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, okulun konferans salonunda ilçe idarecileri ve kalabalık vatandaş topluluğuna hitaben bir konuşma yaptı.

Önümüzdeki dönemde üniversiteyi büyütmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, “Sadece yeni fakülteler, yeni yüksekokulları açmak değil, bunlar içerisinde yeni bölümler açmak ve o bölümlerde eğitimin kalitesini artırmak istiyoruz. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan meslek yüksekokuluna gıpta ile bakıyoruz. Şebinkarahisar'ın müdürü orayı çok hızlı bir şekilde geliştirdi. Tabi ki bu Sivas'ın Zara ilçesinde de oldu. Suşehri'nde de oldu. Ama Şebinkarahisar bu hale geldiyse, tabi ki bu müdürün sayesinde oldu. Giresun rektörünün desteği ile oldu. Bu da yetmedi, Şebinkarahisar halkının desteği ile oldu. Suşehri Kaymakamımız, Şebinkarahisar'a fakülte açılmasını gıpta ile bakıldığını ve Suşehri insanının da böyle bir çalışma istediğini söyledi. Bu konuda hepimizin çalışması gerekmektedir. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Çünkü bu bölge huzurlu bir bölge, ulaşımın çok rahat olduğu bir alana sahip bir bölge. Doğudan-Batıya kadar insanların daha rahat ulaşabilecekleri bir konumda. Hepimiz çalışalım. İnşallah sonuç iyi olur” dedi.

Veterinerlik ve Ziraat fakültesinin açılması konusunda da bir çalışmalarının olacağını belirten Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Suşehri bunu istiyor. Bir iş istendikten sonra, yapılmaması mümkün değildir. Yeter ki isteyelim. Siz isterseniz, yönetim olarak bizler istersek, siyasetçilerimiz destek verirse, YÖK Başkanlığı uygun görürse, olmayacak hiçbir şey yoktur. Bu konuda bizler Suşehri'nin alt yapısını biliyoruz. İlçe Kaymakamımız, 'Siz isteyin biz yapalım. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız' diyor. Bende bu konuda okul müdürümüz ile çalışma yapmamız gerektiğini söyledim. En kısa zamanda, öncelikli olarak bu konudaki duygu ve hislerini anlayarak çalışacağız. Ama burada bir yıl sonra açcağız diye söz verdiğimde, şayet açamazsak sizlere karşı mahcup olurum. Ama bu konuda yönetim olarak sonuna kadar çalışacağımıza söz veriyorum. Sizlerde bu konuda çalışırsanız, burası gelişmeye açık bir ilçe. Cazibe merkezi bir ilçe. İnşallah duygularım sizinle beraber olur.”

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, daha sonra ilçe idarecilerini ziyaret etmek üzere Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?