6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Renault Mais Sivasspor'a sponsor

Renault ve Total'in birlikte düzenlediği 'Sokakta İlk Adımlar' adı altındaki Yol Güvenliği Eğitim Projesi Sivas'ta tanıtıldı.

Sivassporlu futbolcuların da katıldığı tanıtım toplantısında, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sivasspor'a yeniden sponsor olduklarını söyledi.

Türkiye'nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi olan Sokakta İlk Adımlar bu yıl 7 yaşına bastı. Renault'nun 2002'de başlattığı ve Total'in de dört yıldır destek verdiği proje, ekonomik krize rağmen bu yıl yüzde 30 oranında büyüdü.

Projenin Sivas'ta başlaması nedeniyle düzenlenen tanıtım toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın yanı sıra, projeye destek veren Total Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim, Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner'le öğretmen ve öğrenciler ile Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve tüm futbolcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Hem dünyanın, hem de ülkemizin gündeminde ekonomik durgunluk ve kriz var. Özellikle bizim çalıştığımız otomotiv sektöründe, bu durum daha da belirgin biçimde hissediliyor, yaşanıyor. Ancak, bu kriz bizim toplumsal sosyal sorumluluğumuzu unutmamıza neden olmadı, olmayacak" dedi.

Aybar, Sokakta İlk Adımlar'ın geleceğin yetişkinleri olacak öğrencileri erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi:
"Sokakta İlk Adımlar'ı daha da ileri götürmek için duyduğumuz coşku ve heyecanı kelimelerle anlatmak çok zor. Ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna inandığımız bu projeyi, bu yıl oransal olarak daha da büyütüyoruz. Projemiz yedinci yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 oranında daha çok öğrenciye ulaşacak."
Total Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim ise, Total'in ülke genelinde pek çok sosyal sorumluluk projesi geliştirdiğini anımsatarak, Sokakta İlk Adımlar'a da destek verdikleri için gurur duyduklarını vurguladı. Ekim, şirket çalışanlarınca kurulan Total Gönüllü Takımı'nın da sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini belirterek, kurumsal katılımın önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Aybar'dan Sivas'a bir trafik eğitim pisti istedi. Vali Dalmaz'a Aybar, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner'e de Ekim tarafından birer plaket sunuldu. Törenin ardından öğretmenlere yönelik bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Çocuklarla buluşarak Sokakta İlk Adımlar pastasını kesen, projenin "uzaylı maskotu" Woosh da, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Bu arada Sivasspor Teknik Direktörü ile bir süre konuşan Aybar, Sivasspor'a sponsor olduklarını söylerken, Teknik Direktör Bülent Uygun ise desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 21:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?