7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Rengarenk bir 23 Nisan

SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programı ile başlayan törenlere, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas 5. Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, İl daire ile kurum müdürleri, polis ve askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Çelenk Sunma programının ardından heyet, topluca 4 Eylül Stadyumu'ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri'ne geçti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Sivas Valisi Ali Kolat ve protokol üyelerinin stadın çevresini bir aracın üstünde dolaşarak, halkın bayramını kutlaması ile devam etti.

Törenler, öğrencilerin yapmış oldukları gösteriler ile bir hayli neşeli geçerken, Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi'ne bağlı paraşütçülerin yüksekten atlayarak yapmış oldukları gösterilerde nefes kesti. Paraşütçülerin uçaktan atlayarak, havada üzerinde Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin olduğu afişler açması vatandaşlardan tarafından büyük ilgi gördü.

Törenlerde günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, bugün milletçe büyük bir mutluluk içinde olduğumuzu belirterek, "23 Nisan kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin esas alındığı, Türk halkının millet olma bilincini kazandığı, ülke yönetiminde söz sahibi olmaya başladığı gündür. Kurtuluş tarihimizde bir dönüm noktasını teşkil eden bu günü, her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamaktayız. Hepimize kutlu olsun" dedi.

Taner'in konuşmasını tamamlamasının ardından resmi geçit törenine geçildi. Törene katılan öğrenci grupları yürüyüş pozisyonuna geçerek protokolü selamladı. Resmi geçit törenin ardından THK Sivas Şubesi'ne bağlı paraşütçüler, uçaktan atlayarak izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattılar. Daha sonra THK Sivas Şubesi'ne bağlı bir uçak 4 Eylül Stadyumu'nun üzerinden alçak uçuş yaparak, protokolden ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

THK'nın gösterisinin sona ermesinin ardından, törenlere katılan öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrencilerin gösterilerini tamamlamasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri sona erdi.

SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
SİVAS'TA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:45:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 17:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?